Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Kjøpefri dag lørdag 24. november

Posted by Fredsvenn den oktober 16, 2007

Kjøpefri dag er den norske varianten av “Buy Nothing Day”, og for ellevte gang er Norge med på aksjonen. Dagen markeres siste lørdag i november hvert år – når julehandelen starter opp for alvor. Grupper i Canada og USA var først ute med “feiringen”. Nå deltar også mange europeiske land, samt Australia og New Zealand.

 

VI trenger tre og en halv jordklode hvis alle i verden skulle hatt et forbruk som oss nordmenn. Det private forbruket i Norge har siden 1990 økt med 62 prosent. Fortsetter den samme veksttakten ut dette århundret, vil forbruket i 2100 være 16 ganger større enn i dag. Nordmenns lykkefølelse har ikke økt i takt med forbruksøkningen. Ved å markere Kjøpefri dag ønsker vi å bidra til økt forståelse for at det er de fattiges tur til å ha kjøpefest nå, og at vi må redusere ressursforbruket i Norge – til fordel for miljøet og for folk i fattige land

Framtiden i våre hender inviterer herved din organisasjon til å være en del av arrangementet. Dere velger selv aktivitetsnivå. Fint med rask tilbakemelding hvorvidt dere vil stå bak Kjøpefri dag sammen med mange andre organisasjoner, slik at vi kan begynne å planlegge.

 

Vennligst gi undertegnede tilbakemelding om:

 

Organisasjonens eventuelle tilslutning – velg mellom to alternativer:

A) Aktivt støttende: Deltakelse gjennom planlegging og gjennomføring av tiltak.

B) Passivt støttende: Ingen deltakelse utover at organisasjonens navn kan brukes på plakater etc. Dette har for eksempel vært vanlig blant noen politiske ungdomsorganisasjoner.

2. Organisasjonens kontaktperson for Kjøpefri dag: Navn, tlf. nr. og e-post.

 

Vi setter pris på tilbakemelding før 15. oktober til carin@framtiden.no eller ring på tlf 22 03 31 50 (a), 99 53 02 45 (m).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: