Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Fra konflikt til forsoning

Posted by Fredsvenn den januar 8, 2009

abrahamjerusalem-children

jerusalem-potent-heraldryjerusalemmm

jerusalemmarked

jerusalemm

jerusalem_old3_city300

jerusalem_2

jerusalem-from-the-mount-of-olives

jerusalem

Dette er ingen konflikt mellom muslimer og kristne, og heller ikke mellom muslimer, kristne og jøder. Dette er ikke noen god tid for antisemittisme eller dobbeltstandard. Dette er ingen tid for diskriminering, marginalisering eller annen forskjellsbehandling. Antisemittisme handler om å kritisere Israel, men la andre, som gjør de samme tingene, gjøre det samme. Kritiserer vi israel er det ikke på grunn av at israelittene er jøder, men på grunn av at de begår urett mot andre. Kritiserer vi Israel skal vi også kritisere andre, der i blant oss selv. Norge kan boikotte Israel, men dette er kun for å tilfredstille den norske befolkningen viss ikke vi krever at Norge endrer sin politikk når det kommer til annen urett som skjer. Vi vil jo ikke kaste stein i glasshus, for det er jo ikke akkurat så smart.

Mens de kommersielle mediene skriver om hva som skjer i Gaza, som jo er viktig, men som skiller seg sterkt fra medienes dekning av situsjonen i Irak, som i etterkant av 2003 invasjonen har innført sharia og hvor de etniske utrenskningene ser util å kunne utslette de kristne minoritetene, den kristneurbefolkningen i regionen som har blitt halvert de siste 5 årene, som om ikke tiden før invasjonen var ille nok, fortier de de kristnes situasjon i Irak. Tenk dere om den palestinske befolkningen hadde blitt halvert på 5 år, da hadde nok Israel fått høre det. Men desverre er det mange folk, også på den tradisjonelle venstresiden, som velger å ikke se men later som de er døve, stumme og blinde. Saken er kun den at man ikke kan velge bort realitetens brutalitet. Det som er ved å skje er en av verdenshistoriens største tragedier.

Saken er at de kristne er fanget mellom barken og veden og at det ikke er noen som støtter dem, verken muslimene i Sørvest Asia eller Vesten. Irak, ikke minst de kristne minoritetens land og sivilisasjon, blir frarøvet sine kulturskatter, sin sivilisasjon, samt sitt etniske og religiøse mangfold, der i blant alle de kristne, uten at de kristne på noen som helst måte reagerer.

Det er de radikale og venstresiden som presser frem anerkjennelse av folkemordet mot armenerne og assyrere ikke som man kanskje skulle tro høyresiden og de kristenkonservative. Krigen mot Irak har gjort lite annet enn å ytterligere skade de kristne der og det samme kan man si om Muhammed karikaturene og lignende påfunn som har til formål å svartemale Islam. Jeg kaller det bomerangeffekten. Vesten kaster den og muslimene, som plyndrer, voldtar og dreper kristne, er bomerangen på vei tilbake.

Men dette skyldes ikke kun såkalte muslimske folkeferd foruten det kristne Vesten, og da ikke kun på grunn av at man som under folkemordet i 1915 unnlater å gjøre noe, men fremprovoserer bevisst angrep mot den kristne befolkningen, som ikke aller minst må bære ansvaret for det såkalte kristne vestens handlinger på tross av at de ikke støtter Vestens politikk. De kristne står med andre ord klemt mellom ”muslimene” og de ”kristne”. Dessverre, for det er smertelig å si det, så bør Vesten raskest mulig komme seg ut av Irak – Det er ingen som ønsker dem der – heller ikke de kristne som føler seg forrått.

Det er alt for mange som kritiserer Israel, USA og Norge, men som velger ikke å fokusere på de kristnes situasjon i Irak og andre områder, men dette er ikke til palestinernes fordel for det gir Israel og alle dem som misliker muslimene et enormt godt våpen. For det den andre ikke gjør, det trenger ikke en selv å gjøre. Det å ignorere ødelegger all diskurs og fremmer generalisering og hat. Hva som skjer med den ene part vil også skje den andre. Begge parter har det med andre ord best viss det hersker fred. Dialog må finne sted og respekt og kjærlighet innta ignorantens og hatets plass. Klarer vi dette vil det ikke ta tid før israelittene og palestinerne tar hverandre i hendene og starter det forsoningsarbeidet som skulle ha begynt for lenge siden. Om det skal være en stat, to stater eller ingen stater får fremtiden avgjøre.

Verden er ikke delt mellom regioner og religioner, slik at Israel er jødisk, Europa kristent og Sørvest Asia muslimsk. Virkeligheten er langt mer komplisert enn som så. Jerusalem, Arisalem, Guds hovedstad, er delt i fire kvarterer; muslimsk, kristent, jødisk og armensk. Sørvest Asia står høyt hos Gud og lidelse i denne regionen, som med andre regioner, smerter Gud. Sørvest Asia er rik på historie, kultur og sivilisasjon. Jerusalem, som skulle være gledens hovedstad, har blitt offer for en drakamp mellom de ulike abrahamiske religioner som alle utgår fra samme kjerne. En kamp som gjør lite annet enn skade. Tiden har kommet for at vi på nytt samles og heller bygger opp enn å rive ned. Sørvest Asia må på nytt stråle i sin fargeprakt for på den andre siden av regnbuen ligger en enorm rik skatt. Lenge leve UTU, Shamash den store, rettferdighetens og visdommens gud, som skal vise vei for oss alle.

abrahamic_religion_graph_large

2 kommentar to “Fra konflikt til forsoning”

  1. […] Fra konflikt til forsoning […]

  2. […] Fra konflikt til forsoning […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: