Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Hvilken frihet?

Posted by Sjur Cappelen Papazian den desember 1, 2009

Israels ambassade har tatt seg friheten til å fordømme en forelesningsrekke om midtøsten ved Trondheims Universitet, og etter boikottaksjonen der har de togså tatt direkte kontakt med instituttledere ved universitetet i Tromsø. Dette oppleves som utidig innblanding, og kan ses som et forsøk fra Israel på å innskrenke friheten ved Norske universitet.

Samtidig jamres det stadig i ulike fora om at boikott av Israels akademiske og kulturellle institusjoner vil være angrep på ytringsfriheten.

Hvilken frihet? Fortsatt frihet for Israel til å ødelegge palestinske universitet og hindre palestinernes kulturelle og akademiske frihet – uten at mottiltak settes inn?

Israel frykter den akademiske og kulturelle boikotten, som nå er under oppseiling i mange vestlige land. En slik boikott vil tvinge Israel til å møte seg selv i døra. Okkupasjonspolitikken mot palestinerne vil ikke kunne fortsette uforstyrret som hittil, når kulturell og akademisk boikott,  sammen med handelsboikott, sanksjoner og de-investeringer  – settes inn mot Israel .

Det er ett år siden Israel startet sine krigsforbrytelser mot Gazas sivilbefolkning. Israel er fortsatt ustraffet, mens ofrene – befolkningen i Gaza – straffes daglig. De er fortsatt innesperret på Gazastripen, avskåret fra alt vi tar som en selvfølge: tilstrekkelig vann , mat , medisiner , klær, boliger. Situasjonen der forverrer seg . Det haster å handle!

Man kan fortvile når staten Norge unnlot å stemme for behandlingen av Goldstein-rapporten. Men vi kulturarbeidere står ikke maktesløse.

Vi kan rette kulturboikott mot staten Israel. For eksempel ville en boikottaksjon mot Israels deltagelse i Grand Prix i Oslo vekke en hel verdens oppmerksomhet.

 

Sonja Krohn, billedkunstner

Mens det fra Israel, USA og Storbritannia krever sanksjoner mot Iran, og gjennomførte det som ble kalt for folkemordslignenede sanksjoner mot Irak, så mener de samme landene at det er galt å sanksjonere Israel. På tross av hva Israel gjør. Logisk?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: