Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Når alt kommer til alt – og vi tenker radikalt

Posted by Fredsvenn den februar 22, 2010

Det er ikke et pengespørsmål, men et produksjonsspørsmål. Det er ikke et produksjonsspørsmål, men et distribueringsspørsmål. Kapitalismen har ført oss på ville veier og vil bety vår endelige død om vi ikke tar oss sammen og sammen bygger en sivilisasjon tuktet på frihet, likeverd, solidaritet, fred, økologi, bærekraft …

Bernanke

Calling it «basically no more than five rectangular strips of paper,» Fed chairman Ben Bernanke illustrates how much «$200» is actually worth.

https://i0.wp.com/www.howardbloom.net/reinventing_capitalism/index_files/image004%5B1%5D.jpg

https://i0.wp.com/i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01435/capitalism_1435629c.jpg

Reinventing_Capitalism

USAs økonomi slutet å fungere etter at en uventet ekistensiell erklæring fra lederen for føderalbanken, The Fed, Ben Bernanke sjokkerte amerikanerne med at penger kun er et meningsløst og sårbar samunnskonstruksjon. Ved å kalle pengesedler lite annet enn fem rektangulære papirstriper illustrerte han hvor mye 200 dollar i realiteten er verdt. Hva som begynte som en rutinerapport i senatets finanskomite endte med at han forkastet hele valutakonseptet og benektet selve grunnfundamentet for verdens største økonomi.

“På tross av at det å reise renteratene for tiden er lite sannsynlig vil the Fed selvsagt handle f passende hvis vi…hvis vi…” sa Bernanke, som deretter tok en øyeblikks pause, så ned på hans forbedde erklæring og ristet på hodet i dyp mistro. “Vet dere hva? Det betyr ingenting. Ingenting av dette – disse såkalte pengene – betyr i virkeligheten noenting i det hele tatt.” ”Det er kun en illusjon”, sa han mens han dro frem en seddel fra hans lommebok og sakte spredde dem ut foran ham. ”Bare se på det: Betydningsløse papirbiter med nummere printet på seg. Verdiløse.”

Ifølge øyvitner satt finanskomitemedlemmene i sjokk i lengre tid frem til senator Orrin Hatch (R-UT) til slutt ropte “Herre Gud. Han har rett. Det er alt sammen et speilbilde. Alt – pengene, hele vår økonomi – det er alt sammen en løgn!” Rop fylte deretter senatskammeret ettersom jurister og pressemedlemmer løp mot utgangen og lot være igjen øyer med levninger av istykerrevet valuta. Amerikanske markeder stengte ettersom handelsfolk forlot deres jobber for å gjøre noe eller lage noe som hadde ekte verdi.

Mens nyhetene om nasjonens samlede bedrag spredde seg stanset økonomien med dumbfounded borgere forlot deres jobber mens de contemplated the små grønne tegninger av bygninger og døde hvite menn they once used to measure their adequacy and importance as som mennesker. Ved New York Stock Exchange lød det fjerne ekkoet av morgentimens åpningsbjelle over det stille gulvet mens the few handelsfolk som ankom fra deres arbeid av gammel vane så opp på de meningsløse nummerne på de blinkende skjermene over dem.

“Jeg har brukt 25 år i dette rommet og ropt ”Kjøp, kjøp! Selg, selg!” og for hva?” Handelspersonen Michael Palermo sa ”Alt jeg har gjort er å flytte vilkårlige antall verdier fra en kolonne til en annen og kastet bort mitt liv på jakten etter denne uoppnåelige hallusinasjonen av rikdom.” ”Hva for en ubarmhjertig kosmisk spøk,” la han til. “Jeg drar hjem for å gi min datter en klem.” Kilder ved Det hvite hus sa president Obama ”ennå forsøkte å forstå alt dette som foregikk” og i stillhet med sin myntsamling mumlet ”det er kun metall, det er kun metall” over og over igjen. ”Presidenten vil gi en erklæring snart,” kunne pressekretær Robert Gibbs fortelle reportererne. ”I øyeblikket er hans tanker for omkalfatret til å kommentere noe.”

Noen få amerikanske banker hadde forblitt åpne på tross av at de fleste kasserervinduene var ubemannede på grunn av manglende interesse i transaksjoner som involverte enda mer papirrester eller, enda verre, desimalpunktene og computerdata som betydde enda mere papirrester. Ved en Bank of America bransje i Spokane, WA, vandret tidligere kunder målløse, men nyskjerrige, gjennom et stort tomt bankhvelv, mens flere som tidligere kunne ha tenkt seg å være tyver av en Chase bank i Columbus, OH, ifølge rapportene satte geværene deres ned og og gikk ut av bygningen hånd i hånd med sikkerhetsvakter, leende over den iboende absurde ideen å stjele 100 dollar sedler.

Eiendomsindustrien hadde forsvunnet. Pantsettere så ingen grunn til å stanse folk fra å hevde deres stengte hjem. “Jeg skjønner ikke hva vi tenkte på,” sa en tidligere banker Nathan Collins i Brandon, MS, mens han åpnet en dør med brekkjern for å hjelpe en ensom mor og hennes fem barn til å flytte tilbake inn i deres hus. ”En flokk mennesker signerte en bunke papirer og nå har denne familien ingen plass å leve? Det er kun ret tog slett galskap.”

Forståelsen av at penger ikke er noe annet et utarbeidet spill synes å ha gjennomtrengt hele landet: Et tilfelle var i Wilmington, DE, hvor en agent ut fra rapportene brøt ned i gledelig gråt da han informerte en kvinne på den andre enden av telefonlinjen at han ikke hadde noen som helst grunn til å forfølge henne mer ettersom hennes Discover Card gjeld ikke lenger spilte noen rolle.

For noen amerikanere hadde en sky av mistro omkring nasjonens skjebne begynt å løfte seg med mange som lagde seg nye liv fri fra illusjonen om penger. ”Det er tilbake til basics for meg,” sa Bernard Polk i Waverly, OH. “Jeg vil arbeide med jorda for min egen overlevelse og få alt mulig jeg trenger gjennom å bytte. Hvis jeg vil ha melk betaler jeg i tomater. Hvis jeg trenger en ny hoe betaler jeg for den i bladsalat. Da han hypotetisk ble spurt hvordan han ville betale for komplisert livsnødvendig kirurgi for en han hadde kjær virket han uviss. ”Det er mange grønnsaker, er det ikke?” svarte han.

U.S. Economy Grinds To Halt As Nation Realizes Money Just A Symbolic, Mutually Shared Illusion

https://i0.wp.com/2.bp.blogspot.com/_h8iJcagR9X0/SxdTaoLOzEI/AAAAAAAACGU/KVqA-kj0opU/s400/SaveEarthDestroyCapitalism3.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: