Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Nytt øko-bokollektiv

Posted by Fredsvenn den februar 22, 2010

Kjære naboer, Nordmarka- og Maridalens venner

http://www.eiendoms-og-byfornyelsesetaten.oslo.kommune.no/getfile.php/eiendoms-%20og%20byfornyelsesetaten%20(EBY)/Internett%20(EBY)/Bilder/Skar%20Leir%20bilde%20til%20nettsak.jpg%20(600x347).jpg

I dag bosatte vi oss i seks av de gamle husene på Skar leir i Maridalen (Oslo).

Tidligere bodde det seksti mennesker her. Nå har stedet stått tomt i over fem år uten å være i bruk av eieren, øde og forlatt uten tilsyn over nærområdet og naturen.

For øyeblikket finnes det ingen realistiske planer eller konkrete resultater som vil forandre denne situasjonen innen nær framtid.

Eieren er Oslo Kommune, By- og Fornyelsesetaten.

Gruppen vår består av unge, miljøbevisste mennesker, som har fulgt denne utviklingen med stor bekymring. Nå har vi tatt disse husene i bruk som våre hjem med de plikter (ansvar) og rettigheter (husfred) som medfølger. Dette for å finne en løsning på den stadig økende boligkrisen, og for å sette en stopper for den nåværende situasjonen på  Skar, der husene er forlatte og står i fare for ødeleggelse. Folk trenger hus, hus trenger folk.

Vi mener at vår bosettelse i disse husene ikke går imot eieren, Oslo Kommunes, interesse.

Ved å leve økologisk tar vi vare på terrenget, dets monumentale hus, miljøet og drikkevann. For å kunne bo her ansvarlig har vi installert brannalarmer og brannslukningsapparater, økologisk toalett og vannfiltere, vi benytter oss kun av økologisk såpe og totalresirkulerer alt søppel. Vi aksepterer heller ikke biler på terrenget. Dette for å forhindre all form for forurensende utslipp.

Vi begynner å  bo her på Skar leir som et lite bokollektiv med tjue personer, og vil kun benytte oss av seks av husene på en liten del av området. Med bokollektivet vårt ønsker vi å bidra positivt til samfunnet i Maridalen. Vi har åpnet en økologisk infokafé hvor mennesker kan møtes, organisere kunst-, kultur-, og naturutstillinger, samt andre aktiviteter. Til sommeren har vi planer om å starte en økologisk hage og et solpanelprosjekt.

Vi vil gjerne støtte og samarbeide med nabolaget og interesseorganisasjoner for videre utvikling av resten av området.

Hvis du har idéer, eller har lyst til å hjelpe eller støtte oss ønsker vi deg velkommen til en kopp kaffe i vår infokafé, for å møtes og ta en prat. Kaféen er åpen hver helg mellom klokken 08.00 og 16.00.

Hvis du har noen spørsmål er vi åpne for kontakt.

Vi håper vi har gitt nok informasjon.

Med vennlig hilsen

Øko-bokollektiv Skar

Nyhetsbrev Uke 7

Kjære naboer, nordmarka og maridalens venner,

Nå har vi bodd på Skar i godt og vel en uke. Vi har fått mye fin tilbakemelding og gode ideer som vi tar med oss videre.

Nordre Aker bydelsavdeling for hygiene kom på besøk til oss torsdagen 18/2 og hadde ingenting å utsette på vår bosettelse.
Vi har hatt mye presse innom både lokale og nasjonale medier. Eiendom og Byfornyelsesetaten (EBY) var også her torsdag.
Vi er fornøyd med å ha kommet i dialog med kommunen. Fredag inviterte vi lokalpolitikere fra nordre aker bydel på besøk.

Vi snakket om planene vi har for stedet og kom fram til at vi skal benytte oss av de demokratiske prosesser som finnes i bydel Nordre Aker og Oslo kommune. Dette for å oppnå forståelse for vårt økologiske boalternativ.

Vi fortsetter å holde øko-info kafeen åpen i helgene, men vi har endret åpningstiden til kl. 10 – 16.

Førstkommende søndag 21. februar vil vi ha aktivitetsdag for barn, festlighetene starter kl. 13:00 og det vil bli servert kakao og saft.

Neste helg, 28 og 29 februar, vil vi også ha en kunstutstilling i lokalene.

Vi håper vi ser dere i løpet av helgen.

Med venlig hilsen,

Skar øko-bokollektiv

http://skarkollektiv.org

skarkollektiv@gmail.com


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: