Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Finansen tumfer selvrådigheten

Posted by Fredsvenn den desember 21, 2010

Fra MANIFEST ORIENTERING

Den amerikanske økonomen Michael Hudson har stått fram som en av de skarpeste og krasseste kritikerne av krisehåndteringen i den vestlige verden. I et intervju i den greske avisen Eleftherotypia, gir Hudson et sammenfattende bilde av det som nå skjer. «Utenlandske banker presser Hellas og sier ’Hvorfor kan dere ikke være som Latvia og ofre deres økonomi for våres beste?’ Det å betale kreditorer under slike vilkår er i virkeligheten det samme som å betale tributter til en makt som har erobret deg militært», skriver han.

I intervjuet beskriver Hudson også hvordan finanssektoren nå jobber for å få politikerne til å overføre penger fra arbeidere og industrier til å betale bankene, noe som vil bremse både kapitalformering og forbedring i levestandard for de fleste. «The banks misrepresented the real value of balance sheet and hence what they really were owed under actual market conditions. Now that they have taken the money and run, the ’real’ economy is being told to pay the off their bad loans.»

Om Tyskland sier Hudson at man må slutte å snakke om Tyskland som en enhet. Det er de tyske bankierene som presser på for å legge sine tap over på arbeidere i Hellas, Irland og andre. «You can’t blame the bankers for trying. But other countries should call their bluff. Germany would be better served helping countries recover from neoliberal fairy tales and to adopt more progressive tax and financial policies. Otherwise, bankers will end up doing at home what they are trying to do to the rest of Europe.»

Financial Interests Dictate Sovereign Policy

Se også: Real-World Economics Review

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: