Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Hackergruppa Anonymous truer Ap

Posted by Fredsvenn den desember 21, 2010

Hackergruppa Anonymous International truer nå med å lamme Arbeiderpartiets (Ap) nettsider hvis partiet sørger for å få EUs datalagringsdirektiv innført i Norge. Gruppa har de siste dagene angrepet nettsidene til betalingstjenesten PayPal og MasterCard, fordi disse har stoppet overføringer til nettstedet WikiLeaks. Anonymous har også slått til mot nettsidene til svensk politi og regjering.

”Vi går ut mot dem som går imot ytringsfriheten. Vi er skremt. Dersom datalagringsdirektivet blir innført, vil vi ta ned nettsidene til Arbeiderpartiet”, sier to representanter for Anonymous. Men også Høyre kan bli rammet, dersom partiet sørger for å gi Ap det nødvendige flertallet partiet trenger så lenge regjeringspartiene SV og Sp sier nei til å stemme for direktivet og heller ikke noen andre partier vil gi dem støtte.

”Vi kan nærmest garantere at dette vil få konsekvenser”, utdyper gruppa Anonymous i en e-post. De to hevder at Anonymous Norge består av rundt 350-400 personer. Under angrep mot nettsteder bruker de programmer som genererer så store mengder trafikk at nettsidene til den som angripes til slutt kneler. Men ifølge partisekretær Raymond Johansen i Ap vil et slikt tiltak bare skade saken til motstanderne av direktivet. Vi får se.

Regjeringen ba i statsråd 10. desember om samtykke fra Stortinget til at datalagringsdirektivet tas inn i EØS-avtalen. Regjeringen har videre foreslått hvordan direktivet bør gjennomføres i norsk lovgivning. «Vi ønsker å bekjempe alvorlig kriminalitet samtidig som vi styrker personvernet», sier justisminister Knut Storberget. «Ved å gjennomføre EUs datalagringsdirektiv i norsk rett ivaretar vi viktige internasjonale forpliktelser», sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Foreslår at datalagringsdirektivet tas inn i EØS-avtalen

Demonstrasjon mot datalagringsdirektivet

Tuesday, January 11, 2011 · 5:00pm – 8:00pm – Stortinget

Én kommentar to “Hackergruppa Anonymous truer Ap”

  1. […] Hackergruppa Anonymous truer Ap […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: