Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Nei til datalagringsdirektivet!

Posted by Fredsvenn den mars 10, 2011

«Engasjer dere! Blogg, skriv, snakk, kontakt politikerne! Denne kampen er ikke over, men når den er over, så er det vi som skal vinne».

«Når overvåkning og rettstatsprinsipper kræsjer, når flertallet og minoriteten kræsjer, da skal vi som står her være på rettsstatens og personvernets side» – Torbjørn Røe Isaksen

Ta Torbjørn Røe Isaksen på ordet!

DLD: Støttegruppe for prinsippfaste H-folk

Støttegruppe for Torbjørn Røe Isaksen

SV-topp starter Facebook-aksjon for Høyre-topp

Datalagringsdirektivet

Stopp datalagringsdirektivet

Slutt deg til

Erna Solberg har brukt partipisken og tvinger sin egen stortingsgruppe til å stemme for Dalagringsdirektivet. Dermed vil Høyre sikre flertall på Stortinget for at Staten skal lagre hvem du ringer, hvor du er når du ringer, hvem du sender epost til og når du er på …internett.

Vi er mange, uavhengig av parti, som mener at dette vil være et grovt angrep på personvernet. Høyres Stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen er en av dem. Han har uttalt at med direktivet «vil nordmenns personvern bli krenket på det groveste». Nå vil han ikke lenger si hva han skal stemme i vår tids viktigste personvernsak.

Vi som er enige med Torbjørn mener han og andre Høyre-representanter må stemme etter egen overbevisning i Stortinget 4. april! Slik kan han hindre innføringen av tidenes mest omfattende inngrep i nordmenns privatliv, kildevernet, varslerretten og rettsvernet.

Til tross for historisk sterk motstand, ser datalagringsdirektivet ut til å bli presset gjennom Stortinget med knappest mulig flertall. Dette er et svik mot fremtidige generasjoner, et svik vi som er unge idag ikke kan akseptere. Derfor sier alle ungdomspartier et klart nei til datalagringsdirektivet.

Sosialistisk Ungdom, AUF, Senterungdommen, Kristelig Folkepartis Ungdom, Unge Venstre, Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom sammen i en historisk bred allianse for å sende et klart signal til sine moderpartier på Stortinget. De oppfordrer nå unge, gamle, partipolitikere og andre til å møte opp for et siste krafttak for personvernet.

«Mandag 4. april, dagen før saken behandles i Stortinget, samles vi på Eidsvolls plass for å fortelle våre fremste folkevalgte at vi ikke vil leve i et Norge der staten erklærer kollektiv mistillit til sine egne borgere. Vi vil leve i et Norge fritt for overvåkning. Vi vil leve i et Norge fritt for datalagringsdirektivet.»

Demonstrasjon mot datalagringsdirektivet

Stopp datalagringsdirektivet!

Demonstrasjon i Bergen

Demonstrasjon i Trondheim

Demonstrasjon i Stavanger

Demonstrasjon i Ålesund

Litt info om DLD:

• EUs datalagringsdirektiv innebærer at teleselskap også i framtida skal lagre mobilsamtaler, sms og epost i mellom 6 og 24 måneder.

• Ap har foreslått lagring i 12 måneder. Informasjon skal kunne hentes ut etter rettslig behandling og ved mistanke i saker med strafferamme på minst fire år.

• Begrunnet i terrorfare, men omstridt av personvernhensyn.

• Norge kan si nei, men har aldri tidligere brukt reservasjonsretten.

Nok motstand i Høyre til å ødelegge for Jens

– Foreslår 12 måneder datalagring

– Norge forpliktet til å gjennomføre datalagringsdirektivet

Slik skal de unngå skandale

Datalagringsdirektivet

Et spørsmål om personlig frihet

Hackergruppa Anonymous truer Ap

Det braker i sammenføyningene

Si NEI til datalagringsdirektivet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: