Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Korttenkt krigsprofitt

Posted by Fredsvenn den november 1, 2011

Utenriksdepartementet (UD) godkjente i 2009 at et norskutviklet dataprogram ble eksportert til Muammar Gaddafis elitestyrker i Libya. Programvaren var en del av et britisk kommunikasjonssystem som skulle eksporteres fra Storbritannia til bruk i den såkalte 32. brigade, en hæravdeling bestående av Muammar Gaddafis mest betrodde menn. Brigaden skal blant annet ha vært direkte involvert da opprøret ble forsøkt slått ned i Misrata og hovedstaden Tripoli, hvor tusener av mennesker ble drept.

Det var det engelske firmaet General Dynamics UK som leverte systemet til Libya. Selskapet er for tiden i hardt vært i Storbritannia for eksport av militært materiell til Libya. Uansett så sier dette en hel del om pengenes makt og om Vestens snuopperasjon vedrørende Libya. Diktatorer får alt for lett tak i våpen, som blir benyttet til å kue egen befolkning.

De nye makthaverne i Libya opplyser at det er funnet atomvåpen i landet. «Vi ønsker å forsikre dere om at det nye Libya skal være fredelig, og at det er i vår interesse å ikke ha noen våpen i Libya», sa  Mahmoud Jibril, avtroppende førsteminister for Det nasjonale overgangsrådet i Libya (NTC), til journalister. FNs spesialutsending i Libya, Ian Martin, har tidligere opplyst at det har blitt gjort funn av kjemiske våpen i Libya, men at disse foreløpig ikke var dokumenterte.

UD godkjente eksport av norsk dataprogram til Gaddafis elitestyrker

Hevder å ha funnet atomvåpen i Libya

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: