Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Krigshungrige Israel på nytt med trusler mot Iran

Posted by Fredsvenn den november 3, 2011

Den israelske presidenten Shimon Peres mener det blir stadig mer sannsynlig at Israel og andre land vil angripe Iran. «Etterretningstjenestene i landene som holder Iran under oppsikt, er bekymret. De legger press på lederne sine og advarer mot at Iran er rede til å skaffe seg atomvåpen», sa Peres til israelsk TV lørdag kveld.

Krigshungrige Israel er på nytt i ferd med å samle støtte til et forkjøpsangrep mot Iran, ifølge regjeringskilder. Landets forsvarsminister Ehud Barak og utenriksminister Avigdor Lieberman hevdes å være blant dem som støtter et forkjøpsangrep for å “nøytralisere Irans atomambisjoner”, som det heter. Men et knapt flertall blant statsrådene er for øyeblikket motstandere av et slikt angrep, som kan skape ekstremt alvorlige ringvirkninger i regionen.

Debatten om en eventuell israelsk militæraksjon har de siste dagene gått høyt i israelske medier. Lederartikler diskuter fordeler og farer ved å ramme Iran. “Iran utgjør den mest alvorlige trusselen mot verdensordenen”, sier Lieberman. Han mener trolig den som sionistene selv har etablert. Samtidig sier han at Israels militære planer ikke er spørsmål egnet for offentlig debatt.

Onsdag gjennomførte Israel også en vellykket prøveoppskyting av en langdistanserakett. Det israelske forsvaret har ikke kommentert hvilken type rakett som ble prøveskutt fra Palmachim-basen, men det antas at det var snakk om en såkalt Jeriko-rakett. Denne raketten skal ha en rekkevidde på 7.800 kilometer og kan dermed nå mål i Midtøsten, Europa, Asia og Afrika. Og vi frykter Iran???

Israel er det eneste landet i Midtøsten med atomvåpen i sitt arsenal, og landet prøveskjøt også i 2008 en slik totrinns, langtrekkende ballistisk rakett. Avisa Haaretz skriver at testen ikke har sammenheng med meldingene om at Netanyahu forsøker å samle støtte til et forkjøpsangrep i regjeringen.

Iranske myndigheter advarer Israel mot angrepsplaner og sier at landet er i beredskap. “Vi ser på enhver trussel, selv de som virker lite sannsynlige eller fjerne, som definitive trusler. Vi er i full beredskap”, sier Irans forsvarssjef, general Hassan Firouzabadi. “Vi er rede til å straffe dem med det rette utstyret og sørge for at de angrer enhver feil de måtte gjøre”, sier han.

Den iranske forsvarssjefen advarer også USA mot følgene av et eventuelt israelsk angrep. “USA vil lide alvorlige skader om sionistregimet skulle angripe Iran”, sier general Firouzabadi.

Israel vurderer angrep mot Iran

Iran ikke en «røverstat»

– Nord-Korea og Iran utveksler raketteknologi

Iran har nøkkelen til fred og stabilitet i regionen

– Siste sjanse i atomsamtalene

– Iran vil tidligst ha atomvåpen i 2015

Peres: – Mer sannsynlig med angrep på Iran

Bellicosity towards Iran must be curbed

Wham! Bam! Iran

Dossier on Iran nuclear threat

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: