Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Ny Gaza konvoi på vei til å bryte den illegale blokaden av Gaza

Posted by Fredsvenn den november 3, 2011

En gruppe propalestinske aktivister har nå satt kursen mot Gazastripen i to skip for å bryte sjøblokaden av området. De 27 aktivistene som dro i to skip fra Tyrkia onsdag, kommer fra Australia, Canada, Irland og USA, og det er også palestinske aktivister om bord. Skipene har med seg medisiner til det palestinske området.

Israel forbereder seg på å stanse skipene. Oberstløytnant Avital Leibovich i det israelske forsvaret vil ikke si hvordan fartøyene kan bli stanset, men at «vi må vurdere og se om vi står overfor voldelige passasjerer». Leibovich sier Israel kommer til å tilby å losse forsyningene og levere dem til Gazastripen.

IDF-talsperson Bjørn Hermann sier Israel er forberedt på å ta imot de to fartøyene og skriver i en uttalelse at «målet til flotiljen er å provosere Israel». «Vi konstaterer at grenseovergangene mellom Israel og Gaza er åpen for varetilførsel forutsatt sikkerhetsinspeksjon mot smugling av våpen og sprengstoff», skriver han.

Propalestinske aktivister gjorde et storstilt forsøk på å bryte sjøblokaden i mai i fjor da en konvoi av skip ledet av tyrkiske Mavi Marmara prøvde å nå Gazastripen. Israelsk marine aksjonerte, og ni tyrkiske aktivister ble drept om bord i Mavi Marmara. En ny konvoi prøvde å ta seg til området i juli i år, men nådde ikke fram.

Heller ikke denne gangen nådde man fram. Den israelske marinen bordet de to båtene med propalestinske aktivister om bord.

FN-rapport gir begge parter skyld etter Gaza-aksjon

Tyrkia utviser Israel-ambassadør

Israel tok kontroll over båter med Gaza-aktivister

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: