Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Protester i London

Posted by Fredsvenn den november 9, 2011

FLERE TUSEN studenter demonstrerte i London onsdag i protest mot at myndighetene vil øke studieavgiftene.

Den konservative koalisjonsregjeringen til statsminister David Cameron ønsker å la studieavgiftene ved en rekke av landets høyskoler og universiteter være markedsstyrt. Dersom forslaget blir vedtatt i Parlamentet, vil det medføre en kraftig økning av avgiftene flere steder.

Tusenvis av studenter samlet seg derfor i London onsdag for å protestere mot regjeringens varslede økning av studieavgiftene. Scotland Yard har satt inn 4.000 politifolk, og betjentene har gummikuler som kan benyttes dersom det blir nødvendig. Under en lignende demonstrasjon i fjor endte det i voldelige sammenstøt.

Demonstrasjonen var blant annet organisert av The National Campaign Against Fees and Cuts anført av Michael Chessum. Demonstrantene samlet seg i sentrum av London onsdag ettermiddag for å marsjere gjennom byen. De bar bannere med slagord mot økning av studieavgiftene og for gratis utdannelse, og de ropte slagord mot regjeringen og også mot det store politioppbudet.

«Vi blir fortalt av en regjering bestående av millionærer at vi må betale tre ganger så mye i studentavgift», sier Michael Chessum, en av de mange studentene som protesterer mot forslaget, til BBC.

Studentene gikk blant annet over Trafalgar Square, der en del av dem brøt ut fra hoveddemonstrasjonen for å slå seg sammen med Occupy London Stock Exchange, som både demonstrerer mot det de mener er uansvarlige aktører i finansmarkedet og uansvarlighet fra regjeringen. Studentene satte opp telt på den kjente plassen, men de ble etter kort tid fjernet av politiet.

Occupy London Stock Exchange har i flere uker hatt leir ved St. Paul’s Cathedral, som ligger midt i finansdistriktet City. «Vi er her for å protestere mot den korrupte regjeringen vi har, som lever av korrupte penger og banker», sier en av demonstrantene.

Ny stor studentdemonstrasjon i London

Thousands march in student protest over university fees

Occupy the London Stock Exchange – Saturday 15 October 2011

Occupy London Statement on #9Nov and the Right to Protest

Occupy London

Occupy London – Wikipedia

Occupy the London Stock Exchange

Occupy the London Stock Exchange – Facebook

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: