Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Israel møter motstand fra Vesten

Posted by Fredsvenn den november 13, 2011

https://i1.wp.com/sabbah.biz/mt/wp-content/uploads/2009/06/netanyahu_israel_peace_latuff2.jpg

EU, USA og flere andre land går hardt ut mot et israelsk lovforslag som vil frata landets menneskerettsorganisasjoner muligheten til å motta pengestøtte fra utlandet. Likuds kontroversielle lovforslag har ifølge Haaretz støtte fra Netanyahu som hevder at en slik lov er tvingende nødvendig.

En rekke israelske organisasjoner mottar bidrag fra omverdenen, blant annet fra Norge som har støttet menneskerettsorganisasjoner som B’Tselem og fredsorganisasjonen Peace Nows arbeid med å overvåke byggeaktiviteten i bosetningene.

«Mange organisasjoner som opererer under dekke av å være menneskerettsorganisasjoner, forsøker å influere staten Israels politikk og karakter», slo Netanyahu nylig fast.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman har anklaget organisasjoner som B’Tselem for å være «medløpere for terrorister» og tatt til orde for å forby all pengestøte fra utlandet.

Blant dem som har gitt uttrykk for stor bekymring over forsøkene på å kneble israelske organisasjoner, er utenriksminister Jonas Gahr Støre. Han har blant annet tatt saken opp i samtaler med Lieberman.

EUs ambassadør har kontaktet en rekke ambassader i Israel og bedt dem engasjere seg i saken. EU har bedt USA, Canada og Norge om å koordinere det diplomatiske presset mot Netanyahu-regjeringen. Flere land har alt tatt saken og en israelske regjeringskilde medgir overfor avisen at det kan brygge opp til «en alvorlig krise» dersom Likuds lovforslag blir vedtatt.

EU og USA hardt ut mot lovforslag i Israel

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: