Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Det våres i Angola

Posted by Fredsvenn den november 17, 2011

«Hva som behøves er at presidenten gir fra seg makten. Han har vært der i alt for mange år og det er på tide for ham å gå,» sier Adolfo Andre, som legger til at «Når jeg ser mine brødre og søstre leve i slike elendige forhold når landet er så rikt som det er og folk dør av sult og fra mangel på rent vann og medisiner føler jeg at jeg må kjempe for dette ettersom jeg er angolaner.»

Den 32-år gamle demonstranten, som ble født to uker før Angolas president Jose Eduardo dos Santos inntok kontoret i 1979, er del av en ny ungdomsbevegelse som oppsto i Angola i begynnelsen av året. Bevegelsen oppsto på bakgrunn av den Arabiske våren og på grunn av egne erfaringer fra andre land, men primært av hva de selv sier er en dyp frustrasjon vedrørende de enorme ulikhetene som splitter Angola, men bevegelsen har ingen politisk tilhørighet eller formelt lederskap.

Den startet med kun et dusin mennesker, men har vokst raskt takket være sosiale nettverksnettsteder som Facebook, og i oktober mobiliserte de en gruppe på 700 mennesker i Luanda og bar plakater hvor det blant annet sto «Down with the dictator» og «32 years is too long». Kanskje er dette den spede begynnelse av noe som vil komme til å bli langt større, en flamme som ikke slukker, men som bringer håpet tilbake til Angola.

Angolan Spring – Protests Shaking Up Authorities

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: