Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Folket er tilbake til Tahrir plassen og nå går Egypts regjering av!

Posted by Fredsvenn den november 22, 2011

Det offisielle nyhetsbyrået Mena meldte først at Egypts kulturminister Emad Abu Ghazi leverte sin avskjedssøknad til de væpnede styrkenes regjerende råd, i protest mot regjeringens reaksjon på demonstrasjonene på Tahrirplassen i Kairo. Nå har hele regjeringen bedt om å trekke seg. Interimregjeringen og statsminister Essam Sharaf, som er oppnevnt av de væpnede styrkene, ba om å gå av søndag. 

Samtidig som regjeringen har bedt om å gå av, har 140 egyptiske diplomater fra Egypts ambassader og utenriksdepartement gått sammen om en erklæring som krever «en umiddelbar stans i angrepene på fredelige demonstranter».

«Vi, en gruppe egyptiske diplomater som sluttet oss til den ærerfulle januarrevolusjonen med våre hjerter, sinn og kropper, er nå vitne til et angrep på folkets verdighet», heter det i erklæringen. Diplomatene krever at de væpnede styrkenes regjerende råd holder valg senest i midten av 2012 for å overføre makt til sivile myndigheter.

Statsministeren og fem ministre har de siste timene sittet i krisemøte for å diskutere hvordan de skal forholde seg til protestene på Tahrirplassen. I mellomtiden fortsetter kampene på Tahrir-plassen. Aktivister spør om styresmaktene lenger har kontroll over hva som foregår: 

«Når vil disse myrderiene stanse? Kan ikke det styrende militære rådet fatte en beslutning om å stanse skytingen? Mange sier at politiet agerer på egenhånd og tar hevn for hva som skjedde med dem under revolusjonen i januar», skriver egyptiske aktivister på facebooksiden «We are all Khaled Said», som var en viktig kanal for å arrangere de første protestene i Egypt før Mubaraks avgang.

Tapstallet etter sammenstøtene mellom demonstranter og politi i Egypt de siste tre dagene har steget til 33, ifølge representanter for likhus. Flere hundre har blitt skadd i løpet av opptøyene som har brutt ut i Kairo, Alexandria og Suez.

Over 670 såret i kamper på Tahrir-plassen i Kairo

Egyptiske demonstranter gir seg ikke

Svært spent i Egypt en uke før skjebnevalg

Nekter å gi fra seg Tahrir-plassen

Mange drept i opprør i Egypt

Egypt: Regjeringen trekker seg

Blodig i Egypt

New Potests in Egypt Claim Lives

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: