Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Nye trusler fra Israel

Posted by Fredsvenn den november 27, 2011

Hamas-lederen Khaled Meshaal og palestinernes president og Fatah-lederen Mahmoud Abbas møttes i Kairo denne uka for å finne en vei ut av den palestinske splittelsen.

statsminister for de palestinske styresmaktene, SalamFayyad, mener en samling på palestinsk side er en forutsetning for fred i området. «Et samarbeid mellom oss og Hamas er ikke bare i palestinernes interesse, men i verdenssamfunnets interesse. Vi vi skal klare å styre oss selv på en effektiv måte, er vi nødt til å samle landet», sier han.

Israel på sin side advarer om at de kan komme til å kutte forsyningene av strøm og vann til Gazastripen dersom de to palestinske fraksjonene Fatah og Hamas danner samlingsregjering.

En samlingsregjering «vil forvandle Den palestinske selvstyremyndigheten til en terrorenhet og vil sette en stopper for ethvert håp om en fredsavtale», sa Viseutenriksminister Danny Ayalon, som sitter i Knesset for det nasjonalistiske partiet Yisrael Beiteinu.

Fredag besluttet den israelske regjeringen å stanse overføringen av flere titalls millioner dollar i skattepenger, som Israel krever inn på vegne av selvstyremyndigheten.

Pengene som holdes tilbake, utgjør en stor andel av palestinernes månedlige budsjett. Israel er ikke bare kritisk til arbeidet for å få til en forsoning mellom de palestinske gruppene, som nå kontrollerer hvert sitt palestinske område. Israels regjering misliker også sterkt at palestinerne søker internasjonal anerkjennelse og nylig ble tatt opp som fullverdig medlem i FNs kulturorganisasjon UNESCO.

Israel trakk seg ut av Gazastripen og rev jødiske bosetninger i området i 2008. Men fortsatt leverer Israel vann og 70 prosent av strømmen til det palestinske området, som kontrolleres av islamistiske Hamas.

Israel vurderer å mørklegge Gazastripen

Støre: – Som å drive vanntortur mot økonomien

Sterke reaksjoner på Støres Israel-utspill

Israel og palestinerne

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: