Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Rødt seminar lørdag den 10. desember kl. 10-17 på Anker Hotell, Storgata 55

Posted by Fredsvenn den november 30, 2011

Kapitalismen er i krise og eneste medisin som anbefales er kutt i lønninger og pensjon, kutt i offentlige budsjetter og nedbygging av velferdsstaten, mens statene legger til rette for at kapitalistklassen skal øke sin rikdom. I store deler av Europa er det massearbeidsløshet, i Hellas er det store demonstrasjoner,

i USA okkuperes Wall Street, i de arabiske landene pågår det en maktkamp på liv og død. Hva er venstresidas analyse av dette? Hvilke svar har vi? Hvilke motkrefter fins?

Noen stikkord: Står Norge foran ei krise, eller er Eurokrisa et påskudd for regjeringa for å kutte i statsbudsjettet og kreve et moderat lønnsoppgjør? Er det økt statlig pengebruk eller stramt statsbudsjett som er best medisin mot krisa? Er eurokrisa ei dyp krise i kapitalismen? Virkninger av krisa utenfor Europa og spesielt markedsliberalismens rolle. Er IMF osv. en del av problemet, eller tilbyr de tiltak for å hjelpe fattige land ut av krisa? Hva skjer med EU og euroen?

Torstein Dahle og  Helle Hagenau vil forsøke å besvare disse spørsmålene. Det er satt av god tid til spørsmål og diskusjon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: