Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

FN: «Det er borgerkrig i Syria»

Posted by Fredsvenn den desember 1, 2011

Tidligere denne måneden ble det spekulert i om borgerkrig var nært forestående. ”At regimet til president Bashar al-Assad selv med brutale midler ennå ikke har klart å slå ned opprøret, tyder på at opprøret har god grobunn”, sa Per Christian Gundersen, kommandørkaptein og tilknyttet Forsvarets høyskole. ”Landet kan derfor være på vei inn i borgerkrig”, påpekte han, men understreket samtidig at det er vanskelig å spå om hva som vil skje framover.

Ifølge FNs menneskerettssjef, Navi Pillay, som hevder at mange flere enn 4000 har blitt drept, kan situasjonen i Syria nå karakteriseres som borgerkrig.

På mandag denne uka meldte Den arabiske liga, som Syria inntil nylig var medlem i, at en rekke sanksjoner ville tre i kraft hvis ikke Syria sa ja til å slippe inn internasjonale observatører i løpet av kort tid. To dager senere ble sanksjoner innført, siden president Bashar al-Assad fortsatt nektet arabiske observatører å komme til landet for å undersøke uroen som har kostet flere tusen mennesker livet.

Demonstrasjonene mot det syriske regimet startet som en del av den arabiske våren i midten av mars, og landet har siden vært preget av uro. Regimet har slått hardt ned mot demonstrantene, og EU og USA har innført sanksjoner mot president Bashar al-Assad og hans regime.

Til reportere i Geneve i dag, sa Pillay at bevisene som er avdekket om hvordan de syriske sikkerhetsstyrkene turer fram i landet, bekrefter hennes oppfatning om at syriske styresmakter bør tiltales for forbrytelser mot menneskeheten.

FN: – Syria er i borgerkrig

Syria kan være på vei inn i borgerkrig

Ultimatum til Syria: Slipp inn 500 observatører

Arabiske land innfører sanksjoner mot Syria

Muslimske land ber om ro i Syria

UN rights chief says Syria death toll over 4,000

League Warns Syria to Admit Monitors or Risk Sanctions

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: