Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Folket protesterer i England

Posted by Fredsvenn den desember 1, 2011

 STØRSTE på 30 ÅR:  To millioner offentlig ansatte streiket i Storbritannia onsdag i protest mot innstramming av pensjonsordningene. Store folkemengder trakk ut i Londons gater. FOTO: EPA/SCANPIX.

STØRSTE på 30 ÅR:

To millioner offentlig ansatte streiket i Storbritannia onsdag i protest mot innstramming av pensjonsordningene. Store folkemengder trakk ut i Londons gater.

I juni deltok hundretusener av streikende i hele Storbritannia i protestmarsjer mot regjeringens pensjonsreform. I hele Storbritannia tok hundretusener til gatene for å demonstrere mot den omstridte reformen.

I hva som er den største streiken i England på 30 år streiket hele 2,5 millioner fra 30 fagforbund i offentlig sektor nå i Storbritannia. De la ned arbeidet og marsjerte i gatene i protest mot stadig høyere pensjonstrekk og regjeringens forsøk på å øke pensjonsalderen i Storbritannia. Selv rektorene – som aldri noensinne har vært i streik – låser dørene til skolene for å protestere mot kutt.

Skoler over hele Storbritannia holder stengt, sykehus tar kun imot akuttpasienter, søppelet blir ikke tømt, lokale offentlige kontorer lukker dørene og det er ventet kaos på flyplassene når grensepolitiet ikke dukker opp, mens undergrunnsbanen vil gå som normalt.

Store folkemengder trakk ut i Londons gater, og en gruppe aktivister med tilknytning til Occupy London dro for å markere motstand mot gruveselskapet Xstratas toppleder Mick Davis, som er Storbritannias best betalte FTSE CEO. Davis mottok 18,426,105 pund for sitt arbeid i en tid da Xstrata, som er blant de ledende i FTSE 100 Index, led tap.

”Xstrata-sjefen Mick Davis er skrekkeksempelet på grådighet. Det er han vi har blinket oss ut”, forklarte aktivisten Karen Lincoln, ifølge Daily Mail. Lønnsøkningen i år har for ledere blant FTSE 100 selskaper var på 43% med toppledere med en økning på 49%. Dette i en tid da økonomien har kollapset.

I fjor tok Davis ut 18,4 millioner pund – 161,9 millioner kroner i lønn – på tross av at selskapet tapte penger, sa opp ansatte og sjefene i det verdensomspennende selskapet skal ha lønn etter inntjening.

Da de nærmet seg hovedkontoret til Xstrata ble de møtt av politiets transportbiler, som hadde et nytt sammenleggbart våpen. En stor mengde demonstranter på vei mot parlamentet ble stanset da politiet helt overraskende satte opp en ”mur” i løpet av noen minutter ved Trafalgar Square.

Hele området ble i løpet av noen få minutter effektivt blokkert med en 3 meter høy politisperring i metall og med skuddsikre vinduer der politiet kunne følge med fra innsiden av den barrikaden. Metallveggen ble hengslet sammen av løse elementer.

I alt 37 personer ble arrestert av London-politiet under demonstrasjonene.

Storstreik i britisk offentlig sektor

Storstreik rammer Storbritannia

Skjermet «grådighetens sjef» mot folkemassene

Occupy London targets UK’s highest paid FTSE CEO

The tin blue line: Met unveils revolutionary police barrier to prevent anti-cuts demonstrators marching on the Houses of Parliament

FTSE 100 Index

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: