Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Seminar på Utviklingshuset: Afrikas tapte milliarder

Posted by Fredsvenn den desember 6, 2011

Tirsdag 13. desember. 13:30 – 15:00 vil det bli avholdt seminar i regi av Tax Justice Network, Slett U-landsgjelda og Fellesrådet for Afrika. Seminaret vil inkludere professor Léonce Ndikumana, som er en av verdens fremste forskere på kapitalflukt.

Ndikumana har de siste 20 årene forsket på kapitalflukt fra Afrika sør for Sahara sammen med James Boyce. De har nå gitt ut en bok «Africa’s Odious Debts – How foreign loans and capital flight bled a continent» hvor de blant annet avdekker at  Afrika sør for Sahara har tapt over $700 mrd i kapitalflukt de siste 40 årene.

På utviklingshuset vil Ndikumana presentere resultatene av sin forskning på kapitalflukt fra land i Afrika sør for Sahara. I boka avslører Ndikumana og James Boyce de nære forbindelsene mellom lån og kapitalflukt. Mer enn halvparten av pengene som er blitt lånt av afrikanske land de siste tiårene, har forlatt landet, og har ofte havnet i private bankkontoer hos bankene som ga lånene til å begynne med. 

Ndikumana er fra Burundi, men har tatt sin doktorgrad i USA. Han er nå direktør for utviklingsforskning ved den Afrikanske Utviklingsbanken, og tidligere økonomiprofessor fra University of Massachusetts, Amherst. Han har også tidligere vært leder for makroøkonomisk analyse ved FNs økonomiske kommisjon for Africa (UNECA). 

Les mer om boka på nettsidene til forlaget Zed Books: Africa’s Odious Debts – How Foreign Loans and Capital Flight Bled a Continent

Velkommen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: