Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

«The Pain in the As»

Posted by Fredsvenn den desember 27, 2011

Fra The Suns forside 10. desember 2011.

Mens EU-toget skrangler videre mot noe som kalles en budsjettunion, står Storbritannia tilbake alene på perrongen eller på et selvvalgt sidespor. Landet motsatte seg en ny endring av EU-traktaten i bytte mot at finansbyen City of London skulle unntas for nye finansregler. Det kunne de andre ikke gå med på og det 17. krisemøtet i EU på to år resulterte i et nytt prinsippvedtak hvor detaljene ikke er klare før utpå våren. Det beroliget i hvert fall ikke ”Markedet” som har tatt over styringen av det meste.

Det ble trolig ikke mange julekort med «Frohe Weihnachten» eller «Bon Noël» i Downing Street denne julen. David Camerons historiske veto, og britenes nei til å endre EU-traktaten for å redde euroen, har gjort britene venneløse – igjen. Stadig flere spør seg om ikke David Cameron forsøk på å gjenerobre makt fra Brussel til London, har ført til det motsatte. Og i tillegg gjort britene enda mer isolert og marginalisert.

«EU må tåle sin verste splittelse i sin 54 år lange historie», mener EU-skeptikerne i Daily Telegraph. Årsaken er at de 17 euro-landene vil inngå forpliktende avtaler om gjeldsbrems og nye stabilitetskrav på tross av britenes veto. De EU-landene som ikke har euro vurderer å følge euro-landene. Stabilitetspakken har kommet til å bli kjent som “Merkozy”, slik kansler Angela Merkel og president Nicolas Sarkozy kalles på grunn av sitt stadig tettere samarbeid.

Dette er starten på et Europa i to hastigheter. Tiden da enighet var viktigere enn resultater er over. Nå vinner de som samler flertallet bak seg. Sinkene kan komme etter. Heretter er det “lov å være uenig” i EU.

Venneløs jul og et trått nytt år

EU skrangler videre — UK igjen på perrongen

EU deler seg

Hakkebøf av budsjettpakten?

Var det avtalt spill?

Cameron: EU skal være fleksibel, ikke en hard blokk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: