Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Videre i saken om Hormuz-stredet

Posted by Fredsvenn den desember 28, 2011

Iran advarte tirsdag om at dersom Vesten innfører sanksjoner mot Irans oljeeksport, vil ikke en dråpe olje få passere gjennom Hormuz-stredet.

Frankrike kom onsdag med en oppfordring til Iran om å ikke hindre trafikken i stredet. «Vi ber iranske myndigheter om å respektere folkeretten og særlig friheten til å navigere i internasjonale farvann og stred», sa talsmann for det franske utenriksdepartementet, Bernard Valero.

Nå har USAs marine i Midtøsten erklært at den ikke vil tillate noen stans i trafikken gjennom det strategisk viktige Hormuz-stredet, som Iran har truet med å blokkere. «Fri flyt av varer og tjenester gjennom Hormuz-stredet er essensielt for regional og global fremgang», sier en talsmann for USAs femte flåte, som er basert i Bahrain, i en skriftlig uttalelse onsdag.

«Enhver som truer med å ødelegge for navigasjonsfriheten i et internasjonalt stred, er åpenbart ikke med i samfunnet av nasjonalstater. Enhver forstyrrelse vil ikke bli tolerert», sier talspersonen videre. Flåten sier den «opprettholder en robust tilstedeværelse i regionen for å redusere eller hindre destabiliserende virksomhet.»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: