Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Lystog for papirløse torsdag 12. januar klokken 18.00

Posted by Fredsvenn den januar 7, 2012

400 barn har nå tilbrakt store deler av oppveksten i Norge som papirløse. Mange er også født her. Situasjonen deres har blitt enda vanskeligere etter at deres foreldre i fjor mistet muligheten til å arbeide.

Torsdag 12. januar er det ett år siden Maria Amelie ble pågrepet utenfor Nansenskolen. Den harde behandlingen av Maria Amelie bidro til å sette fokus på situasjonen for Norges papirløse, og på den svært strenge tilnærmingen til denne gruppen. Nansenåret ble avsluttet uten en løsning for papirløse, men med et voksende folkekrav som spredte seg fra Trondheim til Bergen, Stavanger og Sandnes, med partipolitiske flertall for et krav om humanitet og pragmatisme i møtet med en av de mest sårbare gruppene iblant oss.

Vi er nå klare for et nytt år med innsats for papirløses rettigheter. Vi kan ikke godta at mennesker har levd iblant oss i ti år og mer nesten uten rettigheter. Minst av alt kan vi godta at Norge stadig ikke har fått på plass en løsning for de papirløse barna.

Det er varslet at regjeringens stortingsmelding om Barn på flukt skal komme i februar. Som den foreløpig siste byen i en lang rekke, behandler Oslo bystyre i januar et forslag om en løsning for papirløse.

Lystoget begynner på Jernbanetorget i Oslo og går opp Karl Johans gate til Stortinget, med appeller og musikk.

Appellanter:

– Dag Hareide, rektor, Nansenskolen

– Babak Majed, talsperson, Asylmarsj 2011

– Mohamed Ganam, talsperson, Palestinerleiren

– Etiopiske asylsøkeres forening.

Flere kommer!

Konferansier: Kari Helene Partapuoli, leder, Antirasistisk Senter

Etter demonstrasjonen inviteres alle til Palestinerleiren i Hausmannsgate 14.

Arrangører:

Papirløskampanjen «Ingen mennesker er ulovlige»: Norsk Folkehjelp, Amnesty International Norge, Kirkens Bymisjon, Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF), Antirasistisk Senter, Etiopiske asylsøkeres forening, Mellomkirkelig Råd, Human-Etisk Forbund, Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA), Redd Barna, Nettverk mot statlig rasisme, Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS), Juss-Buss, Afghan Refugee Committee, Blitz, Det iranske flyktningrådet i Norge, Flerkulturelt kirkelig nettverk (Norges Kristne Råd), Humanistisk Ungdom, Den norske Helsingforskomité, PRESS – Redd Barna Ungdom, Caritas, Nestekjærlighetskampanjen, Foreningen for syriske kurdere i Norge (KKSN), Rådgivningsgruppa i Trondhjem, Vergeforeningen Følgesvennen, Peoplepeace – Norsk organisasjon for tvangsreturnerte, Juridisk rådgivning for kvinner (JURK), Røde Kors Ungdom, SOS Rasisme, MiRA – Ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn, Menneskerettighetsakademiet, Norsk Folkehjelp Ungdom, Juvente, Aktive Fredsreiser, KFUK-KFUM Global, Kurdistan Fredsforening (KFF), Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (OMOD), Flyktningestiftelsen og Vennenes Samfunn Kvekerne.  Andre: Nansenskolen, Palestinerleiren, Rødt, Rød Ungdom, Unge Venstre, Sosialistisk Ungdom, Sosialistisk Venstreparti.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: