Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Eurokrisen forverres etter nedgradering

Posted by Fredsvenn den januar 14, 2012

Økonomien i Europa tok et nytt skritt mot undergangen da Frankrike og Østerrike mistet sin trippel A-vurdering og Standard & Poor’s nedgraderte sju andre land.

Søndag kveld og mandag demonstrerte tilhengere av det antikapitalistiske samlingspartiet Venstrefronten i Paris mot S&Ps nedgradering av Frankrikes kredittverdighet fra toppkarakteren AAA til AA+, med følgende slagord: «Vi er ikke AAA-innvollspølser!»

Deler av den franske venstresiden har med andre ord kastet seg over likheten mellom toppkarakteren AAA og andouillette-betegnelsen AAAAA, for å formidle hvor lavt i kurs de holder kredittvurderingsbyråene og hvor lite de setter pris på at Frankrike graderes som en illeluktende, om enn velsmakende, pølse.

S&P’s og konkurrentene Fitch og Moody’s anses av mange for å ha vært medansvarlige for finanskrisen i 2008, og for å helle olje på bålet ved å gjøre det enda dyrere for gjeldstyngede land å hente finansiering i markedet.

Allerede i slutten av oktober i fjor tok Venstrefrontens leder Jean-Luc Mélenchon initiativ til et uvarslet og støyende besøk i Paris-kontorene til Moody’s, som nettopp hadde satt Frankrikes toppkarakter til vurdering for mulig nedgradering. Mélenchon kalte selvfølgelig aksjonen «Operasjon Andouillette». Og demonstrantene hadde med seg en kurv med invollspølser som de la fra seg i lobbyen. 

Eurokrisen forverres etter nedgradering

– Nedgradering og pølsevev

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: