Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Nasjonal aksjonsdag og politisk streik mot vikarbyrådirektivet den 18. januar

Posted by Fredsvenn den januar 18, 2012

Leievirksomheten er altfor utbredt i dag i både i offentlig og privat sektor. Dette går utover målet om faste ansettelser, fagstolthet, fagopplæring, lærlingeordninger og fokus på yrkesfag. Tillitsvalgte har rettigheter i §14.12 som krever skriftlig godkjenning av tillitsvalgte ved innleie. Fellesoverenskomsten for byggfag §1.2 krever forhandlinger FØR innleie og bortsetting av arbeid.  Disse bestemmelser blir daglig brutt.

Høyre, NHO, Adecco og andre leiefirmaer jubler over direktivet. De største forbund i LO krever VETO fra Norge mot Vikarbyrådirektivet. Det gjelder å beholde vår modell og stå opp mot Brussel. Ap-toppen og Jens Stoltenberg må ikke underkaste seg Brussel.

Målet med EUs vikarbyrådirektiv er å fjerne hindringer for Adecco og andre vikarbyråer slik at de kan vokse seg sterkere. De er kun opptatt av å tjene penger på å leie ut arbeidskraft. De blåser i fagopplæring og lærlingeordninger. Finn ut om det skal være aksjonsdag der du bor og delta på markeringa, hvis du har mulighet.

Arbeiderpartiet akter å innlemme EUs vikarbyrådirektiv i Norsk lov. Fellesforbundets landsmøte vedtok samstemt at Norge må legge ned veto mot et direktiv som vil virke ødeleggende på norsk arbeidsliv. En rekke fagforeninger, forbund og LO avdelinger har også krevd reservasjon mot direktivet. Fagbevegelsen krever veto mot vikarbyrådirektivet.

Man vil ikke akseptere en slik total neglisjering av fagbevegelsens krav, men krever at regjeringen står fast på at Norge fortsatt skal bestemme regelverket for norsk arbeidsliv.  Ingenting av det vi ser i EU i dag inngir tillit til å overlate domsmyndighet over norsk arbeidsliv til Brussel. Nå jobbes det for å trappe opp engasjemnetet. Det bør være de folkevalgte  og partene i arbeidslivet i Norge som skal bestemme over våre tariffavtaler og Arbeidsmiljølov.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: