Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

No War with Iran

Posted by Fredsvenn den januar 20, 2012

Erklæring fra United National Antiwar Coalition CC (UNAC) vedrørende attentatet mot en oransk vitenskapsmann og den voksende trusselen om krig mot Iran.

No War with Iran

I flere uker har amerikanske topptjenestemenn forsøkt å få Israels forsikringer om at Israel ikke vil gå til angrep på Iran. Men de har ikke lyktes, ifølge avisa Wall Street Journal (WSJ).

Utålmodigheten er stor i Israel, som ser Iran som sin største geostrategiske motspiller. Lite nytt har kommet frem i anrikingssaken. Allikevel har flere i Israels regjering erklært at Iran er i ferd med å skaffe seg en atombombe, og at de vurderer å avverge det med et militært angrep.

USA har advart mot at følgene kan bli omfattende og ramme hele regionen, men tilhengerne av et militært angrep hevder like fullt at trusselen fra et Iran med atomvåpen er så stor at det er nødvendig å bruke alle midler for å stanse atomprogrammet. Dette på tross for at Iran har benektet at de forsøker å produsere atomvåpen, som for øvrigIsrael selv har flere hundre av.

Så sent som mandag sa statsminister Benjamin Netanyahu at det trengs enda strengere sanksjoner for å kunne påvirke Iran i atomspørsmålet.

Selv om Israel starter krigen alene, må USA regne med å bli trukket inn umiddelbart. Derfor har USA begynt å forberede seg på eventuelle iranske motangrep. Iranskstøttet milits kan gå til angrep på USAs ambassade i Irak.

USA har sendt 15.000 soldater til Kuwait og flyttet enda et hangarskip til området ved Persiabukta, skriver WSJ. I tillegg til å sette fly og annet militært utstyr i beredskap, har stormakten gjennomført våpenleveranser til allierte i regionen raskere enn opprinnelig planlagt.

Også Saudi-Arabias luftrom kan være en mulig flyrute. Saudi-Arabia har trent på å kunne slå av deler av sitt luftforsvar for å gi Israel en luftkorridor, meldte den britiske avisen The Times i desember 2010.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: