Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Jemens president på vei til USA

Posted by Fredsvenn den januar 22, 2012

https://i0.wp.com/i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01817/Saleh_1817298c.jpg

Jemens president Ali Abdullah Saleh sier han vil reise til USA.

https://i2.wp.com/i2.cdn.turner.com/cnn/2011/images/03/23/yemenmar22.jpg

Demonstrasjon mot Saleh i Jemen

Jemens president, Ali Abdullah Saleh, forlater landet. Han skal reise til USA for medisinsk behandling. Han ba søndag folket om unnskyldning, i det som omtales som en avskjedstale.

Beskjeden via det statlige nyhetsbyrået Saba kom mens flere tusen jemenitter søndag hadde samlet seg på den såkalte Forandringsplassen i bydelen Al-Qaa i hovedstaden Sanaa og protesterte mot at Nasjonalforsamlingen i Jemen lørdag besluttet å gi Saleh full immunitet fra straffeforfølgelse. Vedtaket, som ble støttet av et flertall i forsamlingen, gir også delvis rettslig beskyttelse til Salehs nærmeste støttespillere.

«Det er vår plikt å henrette slakteren», ropte flere sinte demonstranter, som krever at parlamentarikerne skulle annullere lørdagens avgjørelse slik at Saleh kan bli stilt for retten.

«Til parlamentarikerne, vi krever at det ikke blir noen immunitet på bekostning av blodet til våre martyrer», sto det skrevet på flere bannere. Utspillet viser til de mange hundre menneskene som er blitt drept i sammenstøt mellom opprørere og regimet siden massedemonstrasjonene startet i januar i fjor.

Immuniteten er en del av maktoverføringsavtalen som allerede i fjor vår ble forhandlet fram av Golfstatenes samarbeidsråd (GCC). Saleh, som har sittet ved makten siden 1978, nølte lenge med å gå med på forslaget, men signerte til slutt avtalen i november.

Da Saleh i juni i fjor dro til Saudi-Arabia for behandling etter et angrep på presidentpalasset hans, tok det flere måneder før han vendte hjem etter å ha skrevet under på GCC-avtalen.

«Hvis Gud vil, kommer jeg til å dra til USA for behandling og så vil jeg vende tilbake som leder for Folkets kongressparti», sa Saleh ifølge Saba. Likevel omtaler tjenestemenn talen som en «avskjedstale».

Søndag morgen hadde han et møte med topptjenestemenn både fra politikken og hæren. «I dag overlater jeg landet i deres hender», sa Saleh, ifølge en som var til stede.

«Jeg ber om tilgivelse fra hele mitt folk, menn og kvinner, for enhver svikt som oppsto i løpet av mitt 33 år lange styre. Nå må vi konsentrere oss om våre martyrer og de som er såret», la Saleh til.

Yemen takes the lead in dealing with Occupy Wall Street protesters: Shoot them dead

Jemens president forlater landet

Youtube: Occupy Wall Street movement & Yemen Revolution-Double Standards-10-16-2011

Youtube: US accused of plotting to occupy Yemen

Youtube: America’s next war is with Yemen?

Youtube: US Yemen attack? Rebel video ‘shows’ 120 killed in strikes

«WE ARE THE 99 % » Simply. We Are young people of Yemen who will occupy every square in Yemen. We Are Anonymous. We Are Legion. We Do Not Forgive. We Do Not Forget. Our movement is always peaceful, peaceful, peaceful. We need you!»

Facebook: Occupy Yemen

«He is the USA’s dictator. Its only right the USA bring him home – And with him in the USA, he won’t be able to testify, as to the USA’s involvement in Yemen.»

OccupyWallSt: Forum Post: Yemen’s Saleh says he is going to US

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: