Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Politi på vei til Utøya skal ha blitt bedt om å kjøre forbi

Posted by Fredsvenn den januar 23, 2012

https://i2.wp.com/www.salem-news.com/stimg/may112010/latuff_anti_semitism.jpg

Politimannskaper fra Søndre Buskerud skal ha fått beskjed om å kjøre forbi Utøya og møte opp i Hønefoss mens skytingen på Utøya foregikk. Halvparten av styrken skal ha nektet å følge ordren. Nordre Buskerud politidistrikt ønsker ikke å kommentere ordren om å møte på politistasjonen i Hønefoss, og henviser til evalueringsarbeidet som pågår i Politidirektoratet.

Politi på vei til Utøya skal ha blitt bedt om å kjøre forbi

Forfatter Per Haakonsen og leder av Sarpsborg KrF:

Drapene på Utøya og Alexander Kielland-ulykken skyldes antisemittiske holdninger i Norge

Under et åpent møte arrangert av Sarpsborg KrF i forrige uke i bystyresalen i Sarpsborg rådhus kalt «Antisemittiske holdninger i Norge og blant kristne med vekt på vår egen tid» hevdet forfatteren Per Haakonsen at drapene på Utøya og Alexander Kielland-ulykken kan ses i sammenheng med Norges forhold til Israel.

I manuskriptet står det blant annet at «Utøya-massakren kan ses i lys av det stadig mer betente forhold mellom Israel og Norge og de diplomatiske kontroverser som har vært i den senere tid». Haakonsen poengterer også at Alexander Kielland-ulykken, der 123 mennesker omkom, skjedde kort tid etter at Norge nektet å selge olje til Israel.

«Det er tankevekkende at de to største ulykkene i Norge etter krigen, begge kan knyttes til Norges forhold til Israel. Uvilkårlig må vi spørre: Kunne disse ulykkene ha vært unngått dersom vi hadde hatt et mer positivt forhold til Israel?», står det i manuskriptet.

Lederen for Sarpsborg KrF, Inger Marit Sverresen, inviterte til møtet. Hun tar ikke avstand fra Haakonsens budskap. «Slik jeg oppfattet det, mener han ikke at dette var en straff for ungdommene på Utøya eller familiene deres, men at det var en advarsel til dem som styrer landet og andre som tar avstand fra Gud om at noe enda verre kan komme. Han ønsker altså å advare oss», sier Sverresen.

Det er et stort spørsmål om hvem som er sinnsforvirret – Anders Behring Breivik eller denne kristne sekten. AUF-leder Eskil Pedersen krever nå en beklagelse.

AUF-lederen krever beklagelse etter KrF-møte

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: