Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Sosial krise i Europa

Posted by Fredsvenn den januar 25, 2012

Høsten 2011 så det ut til at det økonomiske systemet i Europa skulle gå opp i liminga. De sørlige eurosone-landene var i dyp gjeld og måtte akseptere voldsomme økonomiske reformer, IMF kom for første gang med sin beryktede kuttpolitikk på europeisk jord, og børsene varslet hver dag om blodbad og manglende tillit til banker, regjeringer, veksten, statsgjelda og alt annet.

Voldsomme protester herjet over hele Europa, ikke minst i sør-Europa. Hvor dypt stikker disse problemene? Hvordan vil situasjonen se ut i 2012? Kan vi regne med at de løses når korrupte politikere og late arbeidstakere får en lærepenge, når stater kan låne penger fra den europeiske sentralbanken, eller når dyktige teknokrater får styre den økonomiske politikken? Hva skjer med EU og eurosonen? Og hvordan står den jevne mann og kvinne oppi dette, i det velferdsordninger legges på giljotinen?

Attac Blindern har invitert Ali Esbati (økonomianalytiker Manifest Analyse), Dag Seierstad (EU/EØS-rådgiver for SVs stortingsgruppe, m.m.),Petter Håndlykken (Styremedlem Attac Norge) og Linda Skjold Oksnes (Samfunnsøkonom i Fagforbundet) til å debattere årsaker, konsekvenser og løsninger på krisa som foregår i Europa i dag. Hva skjer der ute, hvorfor angår det oss, og hva kan vi gjøre?

Tid: Torsdag 26. januar 2012, kl. 17. Sted: Auditorie 3, SV, Blindern, Universitetet i Oslo.

Det er selvsagt gratis, og vi serverer pizza!

Semesterstartmøte – Sosial krise i Europa

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: