Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Full Occupy kamp i Oakland

Posted by Fredsvenn den januar 30, 2012

Video: Occupy Oakland: Tear gas & flashbang grenades

Video: Brutal arrests at Occupy Oakland

Video: Occupy Oakland protesters gather at the Port of Oakland to shut

 

 

Demonstranter brøt seg lørdag kveld inn på rådhuset i Oakland i California, USA, og brente et amerikansk flagg. 300 demonstranter ble arrestert. Urolighetene startet da Occupy Oakland, en lokal versjon av Occupy Wall Street-bevegelsen, arrangerte demonstrasjoner i Oakland. Demonstrantene samlet seg lørdag morgen utenfor rådhuset og marsjerte gjennom gatene til det tomme konferansesenteret Henry Kaiser, som de truet med å overta og begynte å rive ned gjerdene utenfor.

Politiet ga demonstrantene ordre om å fjerne seg. Noen av demonstrantene svarte med å kaste flasker og stein og dermed tok politiet i bruk blant annet tåregass og skjøt med poser med blykuler pakket inn i  tekstil. Antallet demonstranter var mellom 1000 og 2000 i løpet av lørdagen.

Lørdag ble dermed den mest turbulente dagen i Oakland siden november, da politiet med makt brøt opp en teltleir som demonstrantene hadde etablert. Fungerende politisjef Howard Jordan fortalte mediene at om lag 300 personer ble arrestert i løpet av dagen og kvelden lørdag.

Ordfører Jean Quan, som høstet mye kritikk etter politiaksjonen i november, ba lørdag Occupy-bevegelsen slutte å bruke Oakland som lekeplass. «Folk i samfunnet og folk i Occupy-bevegelsen må slutte å finne på unnskyldninger for denne oppførselen», sa Quan ifølge AP.

Brøt seg inn på rådhuset og brente USA-flagg – 300 arrestert

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: