Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Anonymous truer med å slette all gjeld i Hellas – «Operasjon Hellas»

Posted by Fredsvenn den februar 22, 2012

File:Anonymous Flag.svg

Slik ser siden ut onsdag morgen.Den verdenskjente anonyme og nettbaserte aktivistgruppen med det passende navnet «Anonymous» har natt til onsdag slått til igjen.

Anonymous er kjent for å utføre angrep mot firmaer og organisasjoner som de anser for å være umoralske, undertrykkende eller frihetsberøvende. Blant annet er Scientology-miljøet blitt angrepet, i tillegg til den amerikanske musikk- og filmindustrien, som de anser for å være griske på grunn av deres kamp mot piratkopiering og fildeling.

Innen Anonymous kjenner man ikke hverandres identitet og det finnes ikke noe makthierarki. De står frem bak masker inspirert av Guy Fawkes, som i 1605 planla, men milsyktes i å sprenge Jakob I av England og de engelske parlamentsmedlemmene til himmels under åpningen av parlamentet.

Nå har de overtatt kontrollen over hjemmesiden til det greske justisdepartementet, som en del av det de kaller «Operasjon Hellas», og erstattet hjemmesiden med en svart skjerm.

Med overskriften «Illuminati» og undertittel «Vi er Anonymous» kommer de med følgende beskjed til det greske folket: «Kjære innbyggere i Hellas. Hver dag ser vi at regjeringen deres bryter grunnloven. Vi ser dem bringe dere nærmere fattigdom. Vi ser dem overgi landet deres til IMF og til bankene. Den greske republikken er død. Vi vet om suppekjøkkenene. Vi vet alt.»

I grønn skrift står det oppført et krav om at IMF skal trekke seg ut av landet, at regjeringen går av, nye valg og at all gresk gjeld ettergis. Skjer ikke dette trues det med at den personlige gjelden til alle grekere vil bli slettet. Skulle dette skje så kan det gi enorme og uante ringvirkninger.

«Hackingen av justisdepartementet er bare en liten smaksprøve på hva vi er i stand til. Dere har ikke opplevd Annonymous’ totale vrede!»

Meldingen fra gruppen er klar: «Demonstrasjonene kan føre til mye vold, men internett er vårt felt. Kjære innbyggere i Hellas. Anonymous kjemper nå på deres side!» Siden til det greske justisdepartementet ble lagt ned nesten med en gang, og er ikke oppe og går onsdag morgen.

Som kjent er det store demonstrasjoner i Athen i disse dager i forbindelse med vedtaket om å motta et gigantisk kriselån fra EU. Lånet gis under den forutsetning at greske myndigheter utfører massive kutt i forbruk. Utgangspunktet for operasjonen skal ha vært en reaksjon og krav om løslatelse av tre unge grekere som ble arrestert tidligere i uken, etter at siden også da ble angrepet.

Tidligere hacker og sikkerhetskonsulent Dag Egerstad hevder at dette er fult ut mulig. «Hvis de sitter på informasjonen, så er det mulig. En måte er å legge informasjonen ut på Wikileaks eller en annen nettside. Har de informasjonen, så kan de slette gjelden», sier Egerstad, og legger til at «Det er like høy sikkerhet på hjemmesider til myndigheter som på andre hjemmesider, og det er veldig enkelt å hacke en hjemmeside. Alle kan klare det hvis man går ordentlig inn for det.»

«De kan hacke hjemmesider til myndighetene, eller hacke nettaviser og publisere falske artikler. De kan også angripe infrastrukturen, som strømmen og vann. Det er enklere å hacke infrastrukturen enn man tror. Systemene er koblet opp mot internett og da kan man skru av pumper og så videre.»

Egerstad vil ikke betegne gruppen som hackere, «men mer en stor samling mennesker som gjør ting for å forstyrre eller avsløre. Hver person har sin egen agenda og sitt eget motiv. Det kan være politiske motiv, det kan handle om hevn og det kan også være kriminelle motiv. Det er et tusentalls mennesker i Anonymous.»

Angrepet mot det greske justisdepartementet er bare siste del av en lang rekke. Angrepene har som regel blitt utført ved at det blir sendt så mange forespørsler imot en nettserver at den ikke klarer å svare og nettsiden faller ut. Dette er også kalt et DDos-angrep (distributed denial of service, DDoS).

For litt over en uke siden tvitret et medlem av Anonymous «CIA Tango er nede», etter at nettsiden cia.gov var nede. CIA Tango er et uttrykk den amerikanske etterretningsorganisasjonen bruker når amerikanske spesialstyrker har eliminert en fiende.

I forrige måned hacket Anonymous nettsidene til det amerikanske justisdepartementet og det føderale politiet FBI. Dette som svar på at amerikanske myndigheter stengte fildelingsnettverket Megaupload.

Før dette har «Anonymous» blant annet angrepet nettsidene til selskaper som har trukket seg fra å ha omdiskuterte WikiLeaks som kunder. Under navnet «Operation Payback» ble blant annet selskaper som MasterCard og Visa angrepet etter at disse gjorde det klart at de ikke ville behandle transaksjoner knyttet til WikiLeaks. Selskapene avsto fra å hjelpe WikiLeaks etter at de ble politianmeldt og flere steder omtalt som kriminell virksomhet.

Angrepene de foretar kan være svindyre for selskapene som blir rammet. Da de tok for seg sidene til Sony i fjor lå hele Playstation-nettverket nede i flere uker, noe som kostet selskapet mange millioner.

Syrias diktator Bashar al-Assad ble også angrepet nylig. En rekke e-poster ble offentliggjort, samt det faktum at det vanligste passordet brukt blant syriske myndigheter var «12345».

Etter alle angrepene gruppen har begått har også klappjakten på personene som utgjør den økt i omfang. I USA har FBI tidligere raidet flere hjem i stater som Florida, New York og California og arrestert mistenkte personer. Også personer i andre land som Nederland, Hellas og England har blitt pågrepet.

Anonymous (group)

Anonymous Hellas

Anonymous take down Greece government and police websites

Anonymous tok ned offentlige tjenester i Hellas

Hackere truer med å slette all gjeld

Anonymous Confirms August Hacking Of Military Supply Site (SpecialForces.com)

Hacker Update

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: