Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Tyrkiske studenter: “Ararat vil bli deres grav”

Posted by Fredsvenn den februar 29, 2012

Franske politikere vedtok i januar at det er ulovlig å hevde at det ikke ble begått folkemord mot armenerne. Men nå har høyesterett funnet at vedtaket er i strid med grunnloven og ugyldig. Høyesterett hevder loven utgjør et brudd på ytrigsfriheten og at dette dreier seg om en sak mellom historikere.

Med kjennelsen i høyesterett håper Tyrkia at forholdet mellom de to landene snart kan komme i normal gjenge. Sarkozy sier imidlertid at han er svært skuffet og trist, og han har allerede gitt regjeringen beskjed om å utarbeide et nytt lovforslag som tar hensyn til høyesteretts innvendinger. Hva som videre vil komme til å skje vil fremtiden vise oss. Saken er ennå ikke over.

President Nicolas Sarkozys parti erklærte onsdag at det ikke vil være noen ny fransk lov i forhold til folkemordet  frem til etter Frankrikes presidentvalg. Men det har nå blitt sådd tvil om Frankrikes lov vedrørende nazistenes folkemord mot jødene under Andre verdenskrig også bryter med grunnloven og begrenser ytringsfriheten.

Det har blitt rapportert at 20.000-50.000 mennesker deltok i anti-armenske protester i helga og bar bannere hvor det blant annet sto “Dere er alle armenere, dere er alle bastarder” og “Idag Taksim, imorgen Yerevan: Vi vil kommer over dere plutselig om natta.” Blant dem som holdt appeller ved demonstrasjonen i Tyrkias kjente Taksim plass var det flere av lederne som er med i Erdogans AK parti, inkludert den tyrkiske innenriksminister Idris Naim Sahin.

Ifølge erklæringer fra protestarrangørene ved protesten planlegges lignende demonstrasjoner i mer enn 50 byer rundt om i Tyrkia. Ved Suleyman Demirel universitetet i Isparta ropte studentene “Ararat vil bli deres grav” og andre rasistiske slagord.

No new French Armenian genocide law before June

Anti Armenian Demonstrations in Turkey: ‘You are Armenians; You are Bastards’

ANCA Condemns Anti-Armenian Protests in Turkey

 

https://i2.wp.com/xocali.net/images/head.jpg

XOCALI: A show of unseen forgery and falsifications

The Key to Armenia’s Survival

Azerbaijan Makes Massive Israeli Weapons Purchase — But Not Because Of Iran

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: