Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Fyll Oslo og verden med kjærlighet!

Posted by Fredsvenn den mars 4, 2012

https://i0.wp.com/gfx.nrk.no/LtNGMv_K5J_Q3QZLEORwqAOHIakWxj0Zby4w-VHGrfag.jpg

Terje Bratland var initiativtager til rosetoget i Oslo mandag 25. juli. Rundt omkring i hele landet var det rosetog og minnemarkeringer til ære for ofrene etter terrorhandlingene på Utøya og i Oslo. Hovedbudskapet er at vi skal ta tryggheten tilbake, eller som sunndalsjenta Helle Hoås Gannestad skrev på sin twitterprofil kort tid etter drapene på Utøya og terrorbomben i Oslo: «Når en mann kan forårsake så mye ondt – tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen.»

Arrangementet for å minnes ofrene for terrorangrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya fikk voldsom oppslutning, opp mot 200.000 mennesker kan ha deltatt. Av sikkerhetshensyn gikk folk med roser i stedet for fakler, noe som førte til at hele Oslo sentrum var dekket av blomster i dagene som fulgte.

Det enorme folkehavet gjorde det rett og slett umulig å gå i tog i hovedstaden. Politiet avlyste rosetoget. Så mange mennesker har møtt opp at toget ikke lar seg gjennomføre. En time før rosetoget startet i Oslo, hadde nærmere 60.000 personer meldt seg på gjennom Facebook. Men folk sto samlet i og rundt Rådhusplassen. Der var det appeller og musikalske innslag. Fra Nesodden meldes det at flere hundre mennesker måtte stå igjen på bryggen fordi ferja var stappfull av mennesker som ville være på fakkeltoget.

«Vi vil vise at vi står sammen og ikke er redde for terror. Vi går hånd i hånd for å vise kjærlighet og omtanke for dem som har mistet sine, og for å vise respekt for de døde», sa Terje Bratland, som var en av dem som tok initiativ til markeringen.

Kronprins Haakon var en av de første på scenen med en appell om kjærlighet. Han deltok i markeringen sammen med kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise. «I kveld er gatene fylt av kjærlighet. Vi har valgt å besvare grusomhet med nærhet. Vi har valgt å vise hva vi står for», sa han innledniningsvis. Og la til «Etter 22. juli kan vi aldri igjen tillate oss å tenke at våre meninger og holdninger er uten betydning. Vi må møte hver dag rustet til kamp for det frie og åpne samfunnet som vi er så glad i.»

Ian MacKenzie er en mediaprodusent i Vancouver med bakgrunn i videojournalisme og har produsert flere dokumentarer vedrørende eko-konsumerisme, peak oil og musikkultur. En av hans filmer, ”Occupy Wall St – The Revolution Is Love”, er en film som tar oss forbi penger som en mate å definere og eksistere i verden. Den tar oss bak den konkurransepregede naturen til pengeøkonomien og forteller om hvordan Occupy Wall Street bevegelsen kan få oss tilbake til en verden basert på forbindelse til hverandre og helheten.

«Love is the felt experience of connection to another being. An economist says ‘more for you is less for me.’ But the lover knows that more of you is more for me too. If you love somebody their happiness is your happiness. Their pain is your pain. Your sense of self expands to include other beings. This shift of consciousness is universal in everybody, 99% and 1%.»

~ Charles Eisenstein

Ian MacKenzie

Occupy Wall St – The Revolution Is Love

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: