Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Stopp bombingen av Gazastripen og opphev blokaden nå!

Posted by Fredsvenn den mars 13, 2012

Markering mot den pågående bombingen og blokaden av Gazastripen ved Israels ambassade (Parkveien 35) torsdag 15. mars kl. 17.00

Israel startet fredag et kraftig bomeangrep på Gazastripen. Hittil har 20 palestinere blitt drept, mens 27 palestinere er såret, fem av dem alvorlig. Bakgrunnen for den oppblussede situasjonen er Israels drap av lederen for Folkets motstandskomiteer (PRC) Zohair al-Qaisi og PRC-medlem Mahmud Hanani. Angrepene mot disse to varte i flere timer på fredag og tilsammen ble 8 palestinere drept og 25 skadet. Palestinske grupperinger har svart på drapene med å skyte raketter mot Israel. Seks israelere er såret. Israel har ved å starte bombingen brutt våpenhvileavtalen som ble forhandlet frem i august 2011.

Den økende volden fikk både EU, Den palestinske selvstyremyndigheten på Vestbredden og nabolandet Egypt til å oppfordre til våpenhvile. Den arabiske ligas utenriksministre, som lørdag var samlet i Kairo, fordømte det de kalte Israels «farlige eskalering på den blokkerte Gazastripen». Ligaen ber det internasjonale samfunnet om å overtale Israel til å stanse fortsatte «massakrer og brudd på det palestinske folks rettigheter».

«Som en okkupasjonsmakt er det Israels ansvar å gjøre en slutt på den ulovlige blokaden av Gaza og å beskytte det palestinske folk», het det i en uttalelse fra Den arabiske liga. Men Gazastripen er fortsatt hermetisk lukket og isolert. Den egyptiske revolusjonen har gjort det noe lettere å reise via den egyptiske grensa Rafah, men antall palestinere som kan reise ut er fortsatt lavt. Rundt 500 av en befolkning på nærmere 1.5 millioner får tillatelse til å reise ut for medisinsk behandling, studier eller arbeid. Arbeidsledigheten er høy, import og eksport til Egypt fra Gaza skjer hovedsakelig gjennom tunnelene, og det er fortsatt stor mangel på strøm og boliger.

Vi protesterer mot bombingen av Gazastripen, drapene på palestinere og blokaden av Gazastripen. Opphev okkupasjonen av Palestina!

Våre tapre venner på Gazastripen har krav på medmenneskelighet, menneskerettigheter, rettferdighet og beskyttelse – ikke årelang isolasjon og brutal kollektiv straff!

Appelanter:

Nikos Tavridis-Hansen, Ship to Gaza Oslo og Akershus mm

Parolene for markeringen er:

Stopp bombingen av Gaza

Opphev blokaden av Gaza

Arrangør:

Palestinakomiteen i Oslo

Tilsluttede organisasjoner:

Palestinakomiteen i Norge, Queers 4Palestine, Rødt, Rød ungdom og Ship to Gaza Norway

Hva kan Norge gjøre for å presse Israel?

Møt opp på møterom 2, Oslo Kongressenter, Folkets hus, Youngsgate 11, torsdag den 15. mars kl 18.00-21.00
Norge handler mer med Israel enn tidligere – samtidig fordømmer den norske regjeringen israelske bosettinger. Hva kan vi gjøre for å påvirke dette?

Innledninger:

Michael Deas, koordinator for den internasjon…ale boikottbevegelsen BDS (Boycott, Deinvestment, Sanctions).

(BDS-bevegelsen vokser og er en viktig pådriver for et økt press på Israel. Hvorfor fokusere på boikott, desinvesteringer og sanksjoner, på hvilke områder er Israel mest sårbar og hva kan vi i Norge gjøre?)

Ingeborg Moa, rådgiver, Norsk Folkehjelp, med ansvar for et prosjekt som ser på norske forbindelser til den israelske okkupasjonen: Norsk handel med bosettingsvarer og med selskap som opererer på okkupert område.

Arrangør:

LO i Oslo og Palestinakomiteen i Norge

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: