Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Den 22. mars: Vi er alle portugisere!

Posted by Sjur Cappelen Papazian den mars 19, 2012

Graffiti in the Portuguese city of Alhos Vedros reads "General Strike" March 14, 2012. The largest labour union in debt-riddled Portugal is calling for a general strike on Thursday, March 22. - Graffiti in the Portuguese city of Alhos Vedros reads "General Strike" March 14, 2012. The largest labour union in debt-riddled Portugal is calling for a general strike on Thursday, March 22. | JOSE MANUEL RIBEIRO/REUTERS

Tiltakene foreslått av troïkaen (EU, ECB, IMF) i Hellas, Irland og i Portugal har ført disse landene inn i kaos og fattigdom. Troikaens politikk ogog den til Sarkozy-Merkel partnerskapet dømmer alle europeiske folk til elendige livssituasjoner.  

Rundt om i Europa må vi synke eller holde oss flytende sammen. Fra Portugal til Hellas har demokratiet mistet sin mening; de offentlige tjenestene og regjeringene i disse landene styres av bankerne. Portugal er det siste av de landene som nå blir styrt av troïkaen, et år etter Hellas og 6 måneder etter Irland.

Tiltakene innført av troïkaen og den portugisiske regjeringen er er like hard som i Hellas og Irland. Lønn og pensjon, som allerede er patetisk lav, har blitt drastisk redusert. Budsjettkutt har blitt innført  innen helse og utdanning. Kulturministerium har blitt borte og offentlig transport og media har blitt privatisert. Mange offentlige tjenester har blitt fjernet. 

Portugisere har blitt tvunget til å emigrere. Den nåværende statsministeren, Passos Coelho, har åpent oppfordret de arbeidsløse til å emigrere og flere regjeringsmedlemmer har oppfordret til dette allerede i flere måneder. I 2011 har mer enn 120.000 portugisere emigrert, noe som kun har sitt sidestykke som på 60-tallet da portugisere flyktet fra kolonikrig i Angola og fattigdomstilstandene innført av Salazar. 

På samme måte som media har skjult kampene til det greske folk skjuler de nå situasjonen i Portugal. I flere måneder har det portugisiske samfunnet åpent uttrykt sin harme. Landets bevegelse for dem med midlertidig arbeid er blant den sterkeste i Europa. Selv landets væpnede styrker har protestert flere ganger mot budsjettkuttene. 

Gjennom å demonstrere vår solidaritet støtter vi de av Europas folk som kjemper mot kuttene. Den 22. Mars, som vil si på samme dag som generalstreiken mot kuttene, vil man vise solidaritet med Portugals folk. Vi er alle portugisere!

We are all Portuguese! For a European general strike!

Portugal at risk to follow Greece’s path, PIMCO head says

22 March: we are all Portuguese!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: