Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Stor demonstrasjon mot Pensjonfondets ødeleggelse av Amazonas

Posted by Fredsvenn den april 10, 2012

Film fra studietur laget av Ingrid Ekeberg

Norge ut av regnskogen

Regnskoglinja ved Sund FHS inviterer til demonstrasjon den 19. april for å få norske politikere til å trekke Pensjonsfond Utland ut av oljeselskapet «Repsol». Den mye omdiskuterte investeringen er per dags dato på 4,4 mrd. Demonstrasjonen finner sted foran stortinget kl 16.00 den 19. april

Fra oktober til desember i fjor var vi på studietur til Peru og peruansk Amazonas. I tre uker bodde vi med urbefolkning i regnskogen, i landsbyene Dos de Mayo og Salterito. De har elvene og skogen som sitt livsgrunnlag, og lider derfor sterkt under vannforurensningen forårsaket av store oljeselskaper.

Under dette oppholdet dro to feltarbeidsgrupper ut på hver sin olje-ekspedisjon. Den ene gruppen dro med to lokale guider til en oljestasjon dypt inne i skogen som er vanskelig å finne på kart. Til tross for vakter, helikoptre og to dagsmarsjer på oljerør fikk gruppen dokumentert anlegget.

Den andre feltarbeidsgruppen løy seg til en omvisning på et stort oljeanlegg, og fikk innvilget tillatelse ettersom de var norske «gruvedriftstudenter». Reisen deres gikk videre til et oljesøl på 300 fat (63600 L) ved elven Chambira. Her møtte de på vakter som passet på at ingen utenfra fikk se sølet, men de møtte ikke på noen som jobbet der for å rydde opp.

All dokumentasjon, alle bilder og filmklipp Regnskoglinjen sitter på er eksklusivt materiale, da vi har vært i peruansk Amazonas nylig og sett hvordan folket, dyrene og skogen forsvinner. Dette er satt sammen til en rapport som vi ønsker å overlevere til etikkrådet og Sigbjørn Johnsen (finansminister).

Det er på høy tid at Pensjonsfond Utland trekker sin investering i Repsol som eier en betydelig andel av den argentinske miljøverstingen PlusPetrol som operer i Peru.

Flere detaljer kommer senere.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: