Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Onsdagsdebatten: Redde økonomien eller demokratiet?

Posted by Fredsvenn den april 16, 2012

Artikkelbilde

To ikke-valgte teknokrater leder regjeringer i Hellas og Italia, EU sentraliserer den økonomiske politikken, flere mener uansvarlige politikere ikke lenger kan lede landene, men må overlate makta til fagfolk.

Er mindre demokrati veien ut av krisen? Må folket skånes fra populistiske politikere? Er sentralisering eller mer makt lokalt løsningen, eller følger vi allerede den rette sti i dag? Er det slik at avdemokratisering har ført til økonomisk vekst historisk sett?

For å diskutere demokrati i økonomiske krisetider kommer: Rögnvaldur Hannesson, NHH-professor og forfatter av de omstridte E24-kronikkene «Finansmarkedene som overhus» og «Demokrati eller diktatur?»; Bent Sofus Tranøy, statsviter fra UiO og Høgskolen i Telemark, medlem av regjeringens finanskriseutvalg og forfatter av bl.a. «Markedets makt over sinnene»; og Halvor Mehlum, økonomiprofessor ved UiO med spesialitet innen internasjonal økonomi og økonomier i krise.

Europeisk Ungdom ved nestleder Agnes Arnadottir og en representant fra Attac vil også komme med innspill i løpet av ordvekslingen. Ordstyrer blir Joakim Møllersen fra Radikalt økonominettverk.

Det åpnes som vanlig for spørsmål fra salen, Arrangementet er et samarbeid mellom Radikalt økonominettverk Blindern og Onsdagsdebatten. Det er gratis og avholdes på Betong, i kjelleren til Det norske studentersamfund, onsdag 18. april 19.00, og alle er naturligvis hjertelig velkomne!

Hannessons kronikker

Demokrati eller diktatur?

Finansmarkedene som overhus

Radikalt økonominettverk

Radikalt økonominettverk

Facebook: Radikalt Økonominettverk

Onsdagsdebatten

Onsdagsdebatten

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: