Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Russland plasserer militærstyrker ved Irans nordlige grense

Posted by Fredsvenn den april 16, 2012

Under et besøk i Armenia mandag den 2. april advarte utenriksminister Sergey Lavrov mot et militært angrep mot Iran og at et slikt angrep vil bryte med internasjonal lov. Erklæringen var i samme tone som den Irans leder Ayatollah Ali Khamenei hadde kommet med bare noen dager før. Khamenei  lovet sterk iransk motstand mot utenlandsk innblanding i Syria og lovet å forsvare Damaskus som et “senter av motstand mot Israel.”

Russland antar at et Vestlig angrep mot Iran vil finne sted i sommer og det russiske militærhovedkvarteret har ifølge leder av det russiske sikkerhetsrådet, Viktor Ozerov, utarbeidet en aksjonsplan for å flytte russiske styrker gjennom Georgia for å plassere dem i Armenia, som grenser til Iran.

Dmitry Rogozin, som nylig var russisk ambassadør til NATO og som nå er Russlands visestatsminister, har nå advart mot et angrep mot Iran. “Iran er vår nabo”, sa Rogozin, og la til at “Hvis Iran blir angrepet så er det en direkte trussel mot vår sikkerhet.”  and is regarded as anti-Western. He oversees Russia’s defense sector.

Ifølge det russiske forsvarsministerium har ikke Israel nok militær til å slå ned det iranske forsvaret. De antar derfor at en amerikansk militæraksjon vil bli en realitet. Gjennom å flytte styrkene sine ønsker ikke Russland kun å forsvare sine egne vitale regionale interesser, men trolig også for å hjelpe Iran hvis landet skulle bli angrepet. Russland har nå advart om “uforutsigbare konsekvenser” i tilfelle Iran blir angrepet.

Avisen Nezavisimaya Gazeta har sitert en kilde innen det russiske militæret som har sagt at situasjonen som har dannet seg rundt Syria og Iran “gjør at Russland har funnet det nødvendig å forbedre sine militære grupper i Sør Kaukasus, den kaspiske regionen, samt middelhavs- og Svartehavsregionen.”

På grunn av faren for et angrep på Iran begynte Russland for over to år siden å forberede seg på et slikt angrep da den russiske militærbasen 102 i Gyumri, Armenia, som ligger i nærheten av grensene til både Georgia og Tyrkia og har en større geopolitisk posisjon i regionen, ble modernisert. Sivile har allerede blitt evakuert fra den militære basen i Gyumri.

Med Vladimir Putin tilbake som russisk president er sjansen til at det skal finne sted et nytt angrep på Georgia, slik han gjorde i august 2008, en mulighet. Dette på grunn av at Russland antar Georgia vil komme til å samarbeide med USA når det kommer til å blokkere forsyninger å nå Base 102, som nå skjer via fly ettersom Georgia allerede blokkerer den eneste landtransportruten. Drivstoff for den russiske basen kommer fra Iran og Russland antar denne grenseovergangen vil bli stengt under en krig.

“Det vil bli nødvendig å bruke militære midler for å bryte den georgiske transportblokkaden og etablere transportkorridorer som fører til Armenia,” ifølge Yury Netkachev, tidligere visekommandør for de russiske styrkene i Transkaukasia. En slik rute må på grunn av geografiske årsaker gå gjennom Georgia og gjennom Georgias hovedstad Tbilisi.

I september planlegger Russland å holde en militærøvelse kalt Kavkaz 2012, men forberedelser og stasjoneringer har allerede begynt på grunn av muligheten av en krig mot Iran. “Luftstyrken i Det sørlige militærdistrikt har blitt bevæpnet med nesten 100 % nye jegerfly og helikoptre.” Ny kommando- og kontrollutstyr, som har mulighet for å benytte seg av det russiske GPS systemet, GLONASS, har blitt stasjonert i regionen.

I 2008 gjorde Kavkaz 2008 manøvre det mulig for det russiske militæret i hemmelighet å sette inn styrker som med stor suksess invaderte Georgia i august samme år. Forsvarsminister Anatoly Serdyukov har allerede annonsert at nye Spetznaz, eller spesialstyrker, vil bli utstasjonert i Stavropol og Kislovodsk, som ligger i Nord Kaukasus regionene.

Ifølge russiske kilder antar det russiske militæret at landet vil sette styrker i Georgia og krigsskip i Det kaspiske hav hvis USA går til krig mot Iran. Det har blitt spekulert på om Israel på grunn av de forbedrede forholdene mellom Azerbaijan og Israel vil benytte seg av baser i Azerbaijan i sin krig mot Iran, men Azerbaijan har nå erklært at landet ikke vil tillate sitt territorium å bli brukt av Israel når det kommer til en mulig krig mot Iran. Vi får se.

Det er også mulig at russiske luftstyrker, eller VDV enheter, med helikoptre kan bli flyttet til Georgias to utbryterrepublikker, Abkhazia og Sør Ossetia. Disse to republikkene ble tatt av russisk militær under krigen mot Georgia i august 2008. De har blitt erklært uavhengige av Moskva, men Kremlin indikerer nå at de kan bli annektert til Russland. Samtidig har Lt. General Vladimir Shamanov, kommandør for VDV, annonsert at russiske styrker i Armenia vil bli forsterket av fallskjermtropper, samt av angreps- og transporthelikoptre.

Den russiske front (fra den transkaukasiske regionen) kan bli beordret å angripe sørover for å forhindre den antatte etableringen av amerikanske baser i Transkaukasus. Sammen med de russiske styrkene som allerede har blitt utstasjonert i Armenia kan de ta over den sørkaukasiske energikorridoren, samt azeriske, tyrkiske og andre kaspiske naturgass- og oljeforsyninger. Russland kan på denne måten sikre seg kontroll over hele Kaukasus og de kaspiske statene, mens Vesten vil være opptatt med Iran.

Men det har blitt en fundamental konflikt vedrørende Iran mellom USAs president Barack Obama og den israelske statsminister Binyamin Netanyahu, noe som kom klart frem mandag den 16. april da israelske ledere nær Netanyahu direkte bekyldte Obama for å trekke seg fra den amerikansk-israelske forståelsen nådd før Istanbul samtalene mellom de 6 maktene, USA i tillegg til Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland, og Iran den 14. april. De anklagde USA for sammen med Iran å ha oppnådd hemmelige avtaler i hemmelige bilaterale bånd via Paris og Wien.

Netanyahu hevder at avtalen  USA og de andre stormaktene har kommet frem til om å avholde flere samtaler i Bagdad neste måned har gitt Tehran en «freebie» av 5 mer uker for å fortsette å berike uranium uten restriksjoner. Obamas svar kom raskt.

Ved en nyhetskonferanse som endte the Western Hemisphere Summit i Cartagenia, Colombia, sa han skarpt: «Tanken om at vi på en eller annen måte skal ha gitt noe vekk eller en «freebie» ville ha indikert at Iran har noe. Men de har noen av de tøffeste sanksjonene som de må møte i de kommende månedene hvis de ikke benytter seg av disse samtalene.»

Russia Is Massing Troops On Iran’s Northern Border And Waiting For A Western Attack

Israeli TV Shows Air Force Gearing-up For Iran Attack Says Moment Of Truth Is Near

Russia Plans to Flatten Georgia if Israel Attacks Iran

Russia For First Time Directly Warns Israel Not To Touch Iran

Russia: Attack on Tehran is Attack on Moscow

BREAKING NEWS: Russia Announces Its Own Military Drill to Prep for International Conflicts

Israel prepares to attack Iran from Caucasus and Saudi Arabia

Iran TV: Israeli warplanes massing at U.S. airbase in Iraq to strike Iran

Azeri-Israeli Air Base deal outed by US

Russia, Iran set to counter US/Israeli strike against Iran. US-led naval drill

Russia Warns against Further Iran Sanctions

Israel Accuses Russia Of Supporting Iran Terror Organizations, Says Iran Has Enough Material For 4 Nuclear Bombs

Israeli PM Says Nuclear Talks Gave Iran ‘Freebie’

Israel: Obama’s secret dealings with Iran conflict with US-Israeli understandings

Israel is pushing U.S. toward Iran war, Russian official says

‘Moment of truth is near:’ Israeli Air Force set to attack Iran

Zionist-Imperiet klare til å knuse Iran

WikiLeaks og Stratfor

Wikileaks claims Netanyahu was a Stratfor source, disclosed 2 Iranian nukes on missiles in 2009

Wikileaks claims Netanyahu was a Stratfor source from 2007 to 2010

WikiLeaks: Stratfor Confidential Emails Published

WikiLeaks releases first 200 of 5m Stratfor emails

Stratfor Statement on Wikileaks

Stratfor – Wikipedia

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: