Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Folkefest for Ekebergskogen

Posted by Fredsvenn den april 29, 2012

Lørdag 5. mai kl. 18.00 ved EKT ridesenter

Vi skal redde skogen! Selv om Christian Ringnes gjennom sin «nennsomme skjøtsel» felte ca 180 trær (f.o.m 7 cm i diameter, deriblant mange store trær, også hulltrær) mellom 18. og 24. april. Vi gir vi oss ikke! Vi skal vise hvem som eier Ekebergskogen. Vi skal stå sammen mot motorsager og gravemaskiner og stoppe skulpturparken.

Hogsten ble foretatt før klagene på skulpturparken var sendt til Fylkesmannen. Plan- og bygingsetaten har sittet på klagene i ett halvt år. De samme saksbehandlerne som er innklaget for inhabilitet, bestemte seg for ikke å gi klagene oppsettende virkning, og har gitt grønt lys til å sette i gang arbeidet med skulpturpark, mens de har hindret Fylkesmannen å behandle saken. Dette mener vi er ulovlig. Bymiljøetaten hadde ikke gitt tillatelse til å felle trær etter 22. april på grunn av hekkesesongen. Alle trærne som ble felt 23. og 24. april ble felt ulovlig.

For å feire skogen og samholdet arrangeres det stor fest. Ta med mat til et felles bord, ta med drikke, picnicutstyr som tallerken, glass/kopp og bestikk til deg og dine. EKT stiller med stor tent grill. Er det dårlig vær får vi være inne i varmestua på ridesenteret. Ungdom, pensjonister, familier, små og store barn er alle velkomne!

Ingen andre steder i Oslo ligger historiske funn fra alle tidsepoker så tett som i Ekebergskogen. Funn viser at der bodde mennesker for 10400 år siden. Fornminner i Ekebergskogen er 2000 år eldre enn noen andre funn i Oslo. Det historiske området og Oslos siste sentrumsnære skog skal tas vare på. På en verdig måte.

Sammen skal i feire at vi skal redde skogen for framtida!

VELKOMMEN TIL FEST!

Folkefest for Ekebergskogen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: