Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Åpen invitasjon: Folkefest i Ekebergskogen m/ Silje Nergaard

Posted by Fredsvenn den mai 3, 2012

Når: Lørdag 5. mai kl 18.00
Hvor: Ekeberg, ved EKT ridesenter

Oslos siste sentrumsnære skog skal tas vare på. På en morsom, samlende og verdig måte. Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen inviterer derfor til stor folkefest til ære for Oslos eneste byskog – i sin tid kjøpt av Oslo kommune mot at skogen ble beholdt som rekreasjonsområde for folket. Ta med spiker og hammer til kreativt verksted (forklares nærmere ved oppmøte) samt mat til et felles bord, drikke og tallerken og bestikk til deg og dine. EKT stiller med stor tent grill. Det vil bli åpen scene og musikk v/ bl.a. Silje Nergaard, diktopplesning, appeller og god stemning. Er det dårlig vær flyttes festen innendørs i varmestua på ridesenteret. Ungdom, pensjonister, familier, små og store barn er alle velkomne!

Om Ekebergsaken:

Byggeplanene i Ekebergskogen er blitt en svært kompleks og delvis tildekket politisk sak med tydelig demokratisk underskudd. Kanskje vil det ta flere år før alt er avdekket. Ekebergskogen er i dag en vidunderlig fin og luftig skog å løpe eller spasere i, ride i, sykle i, eller bare slappe av i på sommerstid med venner eller familie. Den har et svært rikt naturmangfold og mange skulte kulturminner.

Mellom 18. og 24. april i år felte C. Ludens Ringnes stiftelse gjennom sin «nennsomme skjøtsel» av Ekebergskogen i overkant av 200 trær, hvorav ca 180 trær på 7 cm i diameter og mer, deriblant også hulltrær. Hogsten ble foretatt før klagene på bystyrevedtaket for skulpturparken var oversendt til Fylkesmannen. To av dagene ble det hogget uten tillatelse, midt i hekketiden til mange av skogens fugler. Da politi dukket opp tirsdag 24. april, ble hogsten stoppet umiddelbart. Plan- og bygingsetaten har sittet på klagene på bystyrevedtaket i et halvt år, og har samtidig gitt grønt lys til å sette i gang arbeidet med skulpturpark. Plan- og bygningsetaten er tidligere innklaget for inhabilitet i den samme saken.

Ingen andre steder i Oslo ligger historiske funn fra alle tidsepoker så tett som i Ekebergskogen. Funn viser at der bodde mennesker for 10400 år siden. Fortidsminner i Ekebergskogen er 2000 år eldre enn noen andre funn i Oslo. Skogen var derfor fredet i mange år fram til C Ludens Ringnes stiftelse fikk Kulturetaten med på å gi dispensasjon fra fredningen for å grave, sprenge, legge betong og sette opp skulturer av bl.a. Kate Moss og Marilyn Monroe i et ellers idyllisk friluftsområde med bla.a. mye vernet edelløvskog. Nå planlegges det 80 skulpturer (opp til 9m høye), paviljong, betong i stiene, gondoler og 850 000 turister årlig. Ringnes kaller dette en gave, men skulpturene beholder han selv, og driften av parken vil sannsynligvis koste kommunen en formue.

I denne saken har Bystyret blitt lurt trill rundt! Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen krever at Fylkesmannen gir våre klager på bystyrevedtaket for skulturparken oppsettende virkning, eller i det minste utsetter ikrafttredelsen av planen.

Møt oss i skogen!

Ved spørsmål kontakt:

Hilde Charlotte Blomberg, hildecbl@gmail.com
Dagne Myhren, dagne.myhren@iln.uio.no

Folkefest for Ekebergskogen

Folkeaksjon for bevaring av Ekebergskogen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: