Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Erklæring fra det sivile samfunn om Rio+20

Posted by Fredsvenn den mai 3, 2012

I juni vil regjeringer samles i Brasil for å delta på Rio+20 UN Conference on Sustainable Development for å lage en avtale vedrørende tiltak mot de mange krisene verden står overfor når det kommer til saker som energi, mat, klima og finans.

Men det vi ser kommer ut av forberedelsesforhandlingene peker ikke i det hele tatt i riktig retning. Zero Draft – Rio+20 uttalelsen tar for seg rollen selskapene har hatt når det kommer til å fremme såkalt ‘grønn økonomi’ og fremmer markedsbaserte mekanismer som primært tjener selskapene, mens den mislykkes i å holde selskapene ansvarlig for deres rolle når det kommer til å skape finans-, klima-, mat- og andre kriser.

Det forventede resultatet av forhandlingene reiser sterk bekymring vedrørende den økte inflytelsen til de store selskapene og deres lobbygrupper innen FN: deres inflytelse på nasjonale regjeringers posisjoner i multilaterale forhandlinger; deres dominans innen visse FN forumer og i visse FN organisasjoner. I stigende grad ser vi at FN politikk ikke tjener offentlighetens interesser men heller støtter de kommersielle interessene til se store selskapene. FN har blitt erobret av selskapene.

I sitt arbeid for å frigjøre FN har Friends of the Earth International, La Via Campesina, Jubilee South/Americas, The Transnational Institute, Third World Network, Corporate Europe Observatory, World March of Women, Polaris Institute, The Council of Canadians og Peace and Justice in Latin America/SERPAJAL forberedt en uttalelse som vil bli sendt til FN. NGOer har blitt invitert til å signere uttalelsen.

Attac Norge og det europeiske Attac-nettverket har signert uttalelsen.

The Statement

Reclaim the UN from corporate capture!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: