Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Frigjøring fra finansmarkedene – nå starter Europa-kampanjen

Posted by Fredsvenn den mai 5, 2012

Leder i Attac Norge, Benedikte Pryneid Hansen, var en av talerne på Youngstorget på 1. mai, og sa blant annet:

«Det er mer tydelig enn på lenge at det er behov for å sette solidaritet først. Den globale økonomiske krisa har fått feste seg, og sterke krefter bruke anledningen til å svekke demokratiet til fordel for markedet. Da krisa slo til var det mange store ord om regulering. Men ingenting skjedde. I stedet fikk de som skapte krisa, også diktere løsningene. Og regninga har blitt sendt til vanlige folk.

I Spania og Hellas er over halvparten av ungdommene arbeidsledige nå. I Hellas ser vi større sosial nød enn på flere tiår. Vi hører hjerteskjærende historier. Om mødre som gir fra seg sine barn. Mennesker sulter igjen. Kamerater fra Hellas forteller om ydmykelse og sinne. Om frykt for framtida.

Vi må bygge en solidaritetsbevegelse i Norge som kan knuse mytene om late grekere og såkalt nødvendig innsparing. Vi må vise at vi er mange som krever en annen vei ut av krisa!» sa bl.a. Attac-lederen.

Onsdag 9. mai tar Attac et steg videre og inviterer til oppstart av en europeisk kampanjegruppe, som vil være Attac Norges bidrag til det europeiske Attac-nettverkets kampanje ”Frigjøring fra finansmarkedene”.

På oppstartskvelden, onsdag 9. mai kl. 19.00-21.00 på Attac-kontoret, Fredensborgveien 6, vil alle i Attac som er opptatt av gjeldskrisa og massearbeidsløsheten i Europa, og som også innser at dette ikke er noe som bare rammer ”dem” – men også ”oss”, samles.

Manvil her bli enige om målsetninger, aksjonsformer, kunnskapsoppbygging, aktivitetskalender med mer for den nye kampanjegruppa framover.

Det vil bli innledning ved Espen Løkeland-Stai, utenriksjournalist i Dagsavisen: ”Hva nå, Europa? Politiske refleksjoner etter helgens valg i Frankrike og Hellas”

Velkommen!

En annen verden er mulig

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: