Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Sosialisme nedenfra 2012 den 18.-19. mai

Posted by Fredsvenn den mai 9, 2012

Arrangementet Sosialisme nedenfra vil i år avholdes den 18.-19. mai på Cafeteatret, Hollendergata 8, Grønland, Oslo. Seminaret er gratis og åpent for alle. For mer info, send en e-post til intsos@intsos.no.
 
Fredag 18. mai
 
19.00: Kampen mot rasisme og fascisme etter 22. juli
Simon Assaf, redaktør av Unity Magazine fra britiske Unite Against Fascism, Mariette Lobo fra antirasistisk utvalg i Rødt, og Amanda Tell fra Göteborg mot rasism innleder om hvorfor multikulturalisme må forsvares.
 
Lørdag 19. mai
11.30: Hva slags økonomisk krise har vi?
Hva var egentlig Marx sin analyse av kapitalismen, og hvordan kan denne analysen brukes til å forstå dagens økonomiske krise? Den greske streikelederen Athanasios Stavridis og historiker Helge Ryggvik innleder til diskusjon.
 
13.30: Hvorfor sosialisme er den eneste løsninga på klimakrisa
Kapitalismen handler om vekst uten ende og uten respekt for naturens tålegrenser. Men kan den globale arbeiderklassen sette på nødbremsen, og skape et sosialistisk alternativ? Og hvordan vil en sosialistisk planet kunne se ut i den globale oppvarmingens tidsalder? Andreas Ytterstad er medlem i IS og styremedlem i Concerned Scientists Norway
 
15.30: Kan den arabiske våren føre til sosialisme?
Der vi med jevne mellomrom ser Tahrirplassen fylles opp med demonstranter hører vi mindre om streikebølgene i Egypt, om de nye fagforeningene og sosialistiske organisasjonene som vokser frem. Den historien får du her av Simon Assaf, en libanesisk revolsjonær sosialist bosatt i London. Assaf er journalist og har blant annet skrevet om utviklingen i Egypt, Syria og Libya.
 
17.30: Hvordan kan Rødt bli Alternativet på venstresida?
Hvor mange ganger møter vi ikke folk som etterlyser et alternativ til venstre for den rød-grønne regjeringen, men som ikke helt klarer å se Rødt som det naturlige valget? Et panel diskuterer hvordan partiet bør jobbe for å leve opp til løftet fra 2007 om et nytt, attraktivt parti for sosialister. Innledninger ved Torgeir Holgersen (Rødt), Jørn Andersen (Internationale Socialister/Enhetslisten) og Monika Ustad (Rødt Oslo/IS) og Stian Nicolaisen (Rødt AU).
 
Fest lørdag kveld på Cafeteatret med DJ Just Tim og DJ Misschief. Seminaret er gratis og åpent for alle. For mer info, send en e-post til intsos@intsos.no.

Arrangør:
Internasjonale Sosialister
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: