Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Oslo Freedom Forum (OFF)

Posted by Fredsvenn den mai 19, 2012

Oslo freedom forum.jpg

Oslo Freedom Forum (OFF) er en årlig konferanse om menneskerettigheter i Oslo. Den ble første gang arrangert i 2009. Den arrangeres av Human Rights Foundation og ble etablert av HRFs grunnlegger Thor Halvorssen.

Ifølge arrangørene, som hevder at det å arbeide med menneskerettigheter er apolitisk, er konferansen en del av “Human Rights Foundations pågående kampanje for å forsvare og fremme menneskers frihet i hele verden.” Andre igjen hevder at HRF og deres arbeide for menneskerettigheter er lite annet enn en ny strategi for å føre og fremme neokonservativ politikk og å styrke det amerikanske hegemoni.

The Economist omtalte OFF 2010 som “a spectacular human-rights festival” og beskrev konferansen som “on its way to becoming a human-rights equivalent of the Davos economic forum.” “Målet ser ut til å være å fremme en reaksjonær agenda, som reduserer forståelsen av begrepet menneskerettigheter til de aspektene som er forenelig med markedsliberalisme”, sier Susanne Normann.

På tross av at verden først og fremst styres av primitiv vold og overlegenhet, en slags kongen på haugen, liker våre politikere via våre medier å få oss til å ro på at verden er bygget opp på fred og rettferdighet. Og da selvsagt USA som engarantist, mens Israel blir ansett for å være gudegitt. Mens NATO blir hauset frem som verdens største fredsorganisasjon – «Krig er fred», skrev George Orwell – blir Norge hyllet som verdens fredsnasjon.

KONFERANSE: Oslo Freedom Forum

Markering mot Oslo Freedom Forum den 11. mai

Anders Fogh Rasmussen ble den 4. april 2009 utnevnt til generalsekretær for NATO. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) gratulerte sin danske kollega Anders Fogh Rasmussen med utnevnelsen som NATOs nye generalsekretær og lykke til med et meget viktig arbeid.

“This is not just a historic day because a Dane has assumed this post for the first time but first and foremost because we are celebrating the 60th anniversary of the most successful peace movement the world has ever known.”

– Anders Fogh Rasmussen

«NATO fyller 60 år. Hvordan tror vi at verdens øvrige folk ser på det militære hegemoniet til de rikeste landene? Kan vi virkelig vente at de godtar forsikringen om at NATO bare har til formål å trygge fred og sikkerhet for alle? De vet jo at slik har imperialistene brukt å snakke. Det er mer sannsynlig at de oppfatter Nato-landenes globale rolle som et middel til å forme verden i samsvar med deres egne interesser. Disse interessene mener de betyr ambisjonene til supermakten og profittkravene til de transnasjonale selskaper og kapitalister som berger seg gjennom finanskrisen. Der ser de trolig rett.»

– Gunnar Garbo

“Vi har her å gjøre med en forsettlig innsats for å skyve FN til side for en verdensmakt som de vestlige land har hånd om. USA har allerede sikret seg verdensomspennende militær dominans uhemmet av ’papirbestemmelser’. De øvrige NATO-landene har bidratt til tilbakeslaget for en FN-ledet verdensordning ved rundelige militære bidrag til NATO og sulteforing av FN. Sikkerhetsrådet må nå overlate maktbruk til ‘koalisjoner av villige’, som allerede kan har satt i gang på egen hånd.”

– Gunnar Garbo, Arild Linneberg, Vigdis Hjorth og Ivar Johansen

NATOs nye generalsekretær

NATO – fra forsvarspakt til verdensmakt

Rettferdighet er et ideal som sjeldent blir utvist i praksis. Men kun det at vi har begrepet forteller noe om menneskeheten. Sannhet, rettferdighet og fred, for ikke å nevne solidaritet, kjærlighet og empati, eller frihet under ansvar, er idealer vi alle kjenner. Flere av dem har generasjonene før oss kjempet for.

Det har vært blodige slag og flere har ofret sine liv. Noen av idealene har nådd et høyere stadium enn andre. Noen står sterkere i dag enn tidligere. Noen står sterkere i en kultur enn i en annen. Men vi bør alle etterstrebe dem, ettersom menneske bør forsøke å utvikle seg den rette vei, til et mer harmonisk samfunn og en fredeligere sivilisasjon. Vi må kjempe for å beholde det såkalte menneskelige ved oss.

Det er mange ting man kan gjøre for å bryte en ond sirkel og bli et skapende individ i steden for et produkt av sitt samfunn og sin samtid. Selv om stat og kapital gjør sitt beste for å skape zombier kan man stå opp og gjøre noe, ta initiativ, bryte lenkene og være fri. Til syvende og sist har vi alle et valg. Vi trenger kun å ha motet som skal til. Man trenger ikke å være spesielt utrustet eller ha gått mange år på skolen. Et vært menneske er godt nok utrustet. Dette selv om det gjerne bør være en samklang mellom intelekt og hjerte.

Det handler ikke om hvilke religion man har eller om hvor godt man synes å praktisere den, men om hvor gode mennesker vi er. Vi vil bli dømt etter våre handlinger, ikke etter vår tro. Pengene har kanske overtatt etikkens plass i dagens samfunn, men ikke i historiens fylle. Det er vår etiske sans vi vil bli dømt etter. Rettferdighet og balanse eksisterer.

Et hvert imperium har falt og en hver handling har fått sine konsekvenser. Vesten i dag fører en dobbeltmoral uten sidestykke. Vi er overbevist om vår egen selvgodhet, mens vi bevist hjelper til med å la verden rundt oss forfalle. Vi lever i overdådig luksus, samtidig som vi nekter gå gi trengende støtte.

Mange av Vestens verdier er bra, men det hjelper lite så lenge vi ikke har noen barmhjertighet mot andre. Det er et spørsmål hvor vidt historien om den barmhjertige samaritan er ekte reller ikke, men det er liten grunn til å fornekte moralen i historien.

En sivilisasjon blir ikke bygget på banker og kapital, men ikke minst på hvordan vi behandler hverandre og naturen rundt oss. Mange er det som bevisst ødelegger, mange er det som ikke tørr å bryte stillheten. La oss bryte den, la oss endre tingenes tilstand, la lyset bli tent i hus og hjem, la oss ta hverandre i hendene i solidaritet og bekjempe de mørke sidene i og rundt oss.

La oss transformere verden, føre den bort fra det blindspor den har kommet inn på, og lede den i stedet mot varme, vitalitet og sammen bygge opp en sivilisasjon menneskeheten sammen kan være stolte av.

Dette gjør vi ikke ved å ekskludere, men å inkludere mennesker. Ikke straffe, foruten å belønne, ikke gjennom hat, men kjærlighet. Legg det andre kinnet til sa Jesus, og det samme gjelder i dag.

Uansett hvilken side det er man står på, må vi raskest mulig bli forent, for sammen er vi sterke. Splid vil gi mørkets herre spillerom for ulumskheter, men kjærlighet vil kunne spre lys og varme, forståelse og omtanke.

Vi må ikke tåle så inderlig vell den urett som rammer våre brødre og søstre i andre deler av verden. Det er her vi må utvise mot. Vi må gå i mot de strømninger som er så sterke i dag – en voldsbølge og en apati som verden sjeldent har sett maken til – den er global. Vi må bryte oss ut av lenkene, lirke oss ut av nettet som har blitt satt over oss og begi oss ut på en usikker sti som kan føre til pinsler og ens død eller til en bedre verden.

Dette kan gjøres gjennom å tale om en bedre verden, skrive om en bedre verden, demonstrere for en bedre verden, eller bvære med på å skape en bedre verden her og nå!

Tiden er for lengst over for å slumre. Vi må våkne og gripe til handling! For som Arnulf Øverland skrev: “Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.”

NATOs parlamentarikermøte i Oslo

Hva gjør Norge i Afghanistan?

Første Nobels fredsprisvinner som sender titusener av soldater uka før han blir tildelt prisen!

Rettssak mot Vestens krigsherrer

USA/NATO-ekspansjon

NATOs nye veivalg

Den store krigen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: