Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Catastroika – Privatization goes public

Posted by Fredsvenn den juni 4, 2012

KLARER IKKE MÅLENE:

Til tross for omfattende kutt, klarer ikke Hellas budsjett- og underskuddsmålene som er satt for 2011. Det slår den såkalte Troikaen fast etter inspeksjoner i landet.

For bedre å forstå konsekvensene og omfanget av den pågående privatiseringsbølgen som EU og IMF pålegger sine kriserammede medlemsland, anbefales den nye dokumentaren ”Catastroika – Privatization goes public”.

Journalistene Aris Chatzistefanou og Katerina Kitidi er ansvarlige regisører for dokumentaren, som er utgitt av Infowar Productions og Thanos Tsantas.

Filmskaperne bak dokumentaren «Debtocracy», hvor årsakene til gjeldskrisen blir analysert og hvor man foreslår ulike løsninger, analyserer i denne dokumentaren dagens pågående privatisering.

De reiser rundt om i verden og samler inn data om privatisering og avdekker resultatene av utsalget av den greske stats eiendeler og det massive privatiseringsprogrammet krevd gjennomført av troikaen, EU, Den europeiske sentralbanken (ECB) og Det internasjonale pengefondet (IMF), for å få bukt med landets enorme gjeld.

Med eksempler fra London, Paris, Berlin, Moskva og Roma ser de på hva som vil skje hvis modellen som blir tvunget igjennom i disse områdene blir importert til et land under internasjonal finansformynderskap.

Akademikere og spesialister som Dani Rodrik, Alex Callinicos, Ben Fine, Costas Douzinas, Dean Baker og Aditya Chakrabortty presenterer ukjente aspekter av privatiseringsprogrammene i Hellas og andre steder, mens Slavoj Zizek, Naomi Klein, Luis Sepulveda, Ken Loach og Greg Palast snakker om innstramningstiltak, regjeringen i Hellas, samt angrepet mot demokratiet i Europa etter spredningen av finanskrisen.

Catastroika – Privatization goes public

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: