Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Verdens rikeste slår seg sammen

Posted by Fredsvenn den juni 5, 2012

To av de rikeste familiene i USA og Europa -  Rockefeller og Rothschild - inngår partnerskap for å investere sammen. Det er første gang patriarkene i de to dynastiene, David Rockefeller (96) og Lord Jacob Rothschild (76), inngår et slikt forretningssamarbeid. De har kjent hverandre i over 50 år.

Etter langvarige forhandlinger kjøper Rothschild seg inn i det amerikanske forvaltningsselskapet Rockefeller Financial Services for et ukjent beløp, skriver avisen Financial Times.

Oppkjøpet skjer ved at det britiske børsnoterte investeringsselskapet og stiftelsen RIT Capital Partners kjøper en eierpost på 37 prosent i Rockefeller-selskapet. Selger er den franske storbanken Société Générale.Lord Jacob Rothschild er minoritetseier i RIT Capital. Ved utgangen av mars hadde selskapet en verdijustert egenkapital på 1,9 milliarder pund (18 mrd. kr) i form av investeringer i andre selskaper og verdipapirer.

Rockefeller Financial Services kontrolleres av Rockefeller-familien og forvalter egne og andres formuer for totalt 34 milliarder dollar (205 mrd. kr).

Rothschild-familien er blitt rike på å drive med bankvirksomhet i flere europeiske land. Deres vekst og velstand strekker seg tilbake til tiden rundt den franske revolusjon (1789) og Napoleonskrigene (1800-15).

Rockefeller-formuen er grunnlagt på olje og finans av John D. Rockefeller (1839-1937) og broren William Rockefeller (1841-1922).

Lord Rothschild tok i 1961 initiativet til å opprette RIT Capital som investeringsselskapet til den britiske grenen av Rothschild-familien. Han arbeidet i den britiske delen av Rothschild-familiens bankimperium, investeringsbanken N M Rotschild & Sons, men røk i 1980 uklar søskenbarnet Sir Evelyn de Rotschild og trakk seg ut av banken.

Det er ikke kjent hvor mye Rothschild-selskapet betaler for en eierandel i Rockefeller-selskapet.

Nå skal de to familiene plassere penger sammen i investeringsfond og forvaltning av andres formuer. Begge familiene får plass i styret for Rockefeller-selskapet. RIT Capital investerer er over hele verden. Pengene er plassert i aksjer, statsobligasjoner og private oppkjøpsselskaper.

Initiativet til avtalen skal ha blitt tatt for to år siden da Lord Rothschild møtte Rockefeller-selskapets toppsjef Reuben Jeffery.

Verdens rikeste slår seg sammen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: