Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

ROBIN I RIO: Robin Hood-skattkampanjen inviterer til lunsjseminar mandag 11. juni

Posted by Fredsvenn den juni 7, 2012

Tjue år etter Rio-konferansen i 1992 har verden gjennomgått sin verste økonomiske krise på generasjoner. Samtidig står vi overfor en klimakrise, med en utvikling som går i feil retning. Det økonomiske systemet fortsetter å tjene verdens rikeste, og tillater den samme delen av befolkningen et økologisk fotavtrykk langt større enn hva planeten vår kan tåle. I juni er det klart for FNs konferanse om bærekraftig utvikling. Skal vi klare å bekjempe klimakrise og fattigdom, og få en reell grønn økonomi, må vi få på plass innovative finansieringsløsninger.

Skattelegging av finanstransaksjoner er et viktig tiltak for å redusere bankenes størrelse og sende litt av regningen for krisa tilbake til de som skapte den. Samtidig vil en slik finansskatt, en Robin Hood-skatt, være en viktig inntektskilde for global omfordeling. Robin Hood-skatten vil ta fra de som har tjent mest på den økonomiske globaliseringen og omfordele til de som har tapt på den samme globaliseringen, økonomisk og økologisk.

En skatt på finanstransaksjoner kan bidra til å bygge et fond til bruk for klima- og utviklingstiltak. Derfor må vi bidra til å løfte finansskatt i Rio.

Benedikte Pryneid Hansen, leder i Attac og aktiv i Robin Hood-skattkampanjen, innleder om situasjonen for Robin Hood-skatt før Rio-toppmøtet. Det vil bli informert om hvordan forhandlingene går og hva som er Norges posisjoner, samt hva som gjøres fra myndighetenes, FNs og sivilsamfunnets side for å løfte finansskatt. Det vil bli lagt opp til felles diskusjon om medie- og lobbystrategier, samt bli informert om viktige finansskatt-arrangementer under Rio.

Lunsjseminaret vil bli avholdt på Solidaritetshuset, Fredensborgveien 6, den 11. juni kl. 12.00. Det vil bli servert mat. Meld deg på til koordinator@robinhoodskatt.no innen 10. juni. Meld gjerne også fra om du eller noen andre fra din organisasjon skal til Rio.

Strid om grønn vekst foran Rio+20

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: