Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Et nytt velgermessig selvmordsprosjekt fra de rød-grønne

Posted by Sjur Cappelen Papazian den juni 24, 2012

Etter mange tiår med tilspissede konflikter mellom grunneiere og naturvernere skulle det prøves noe nytt: Frivillig vern. Ordningen ble startet av Bondevik-regjeringen i 2004. Hittil er 109 naturområder blitt frivillig vernet. Et stort antall saker ligger på vent, så mange at det er blitt et problem.

I inneværende år er det bevilget 120 millioner kroner til skogvern på statsbudsjettet, et kutt på 15 millioner fra i fjor. En betydelig del av disse midlene går med til å gjøre opp statens forpliktelser etter den omstridte og nå flere år gamle verneplanen for Trillemarka i Buskerud.

Regjeringen bruker milliarder på vern av tropiske regnskoger, men gir nå beskjed om å bremse det frivillige skogvernet i Norge. Det mangler penger.

Dette samtidig som det ikke blir aktuelt å trekke tilbake noe av den internasjonale satsingen. «Tap av tropisk regnskog er et alvorlig klimaproblem, mens avskoging ikke er noe som preger Norge», sier statssekretær Henriette Westhrin (SV).

Men realiteten er at den boreale skogen, den skogen vi har mye av i Norge, har en mye større evne til å lagre CO2 enn regnskog. I tillegg er det «frivillig vern», altså skogeiere i dette landet som frivillig (mot en økonomisk kompensasjon) gir fra seg skog til felles eie.

Det er et direkte hån mot folk i dette landet at vi ikke skal få muligheten til å verne dette verdifulle stykke norsk natur, samt enda et velgermessig selvmordsprosjekt fra de rød-grønne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: