Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Støttegruppe for Grünerløkka Lufthavns aksjon for å få bli i Toftesgate 69

Posted by Fredsvenn den juni 25, 2012

Grünerløkka Lufthavn er en ikke-kommersiell organisasjon som driver scenen og cafeen MIR, Galleri 69 og øvings-og arbeidsrom for mer enn hundre musikere og kunstnere.

Vi kan måtte legge ned driften når Oslo kommune Kulturetaten vil totalrehabilitere Toftesgate 69. De vil si opp leieforholdet gjennom 17 år for å rive alle studioer, øvingslokaler, atelierer, galleriet, Cafe MIR og scenen.

Dette er saken:

Grünerløkka Lufthavn har leid Toftesgate 69 av Oslo kommune siden 1995, men har nå bare ett års leiekontrakt. Ved en totalrehabilitering må eiendommen ribbes ned til skjelettet. Alle studioer, øvingslokaler, atelierer, Cafe MIR, scenen og Galleri 69 blir revet og leietakerne satt på gata. Ingen kan regne med å få flytte tilbake når eiendommen er ferdig rehabilitert, og hva Oslo kommune vil gjøre med eiendommen etterpå vet vi ikke. Oslo mister dermed en unik og verdifull møteplass for kunst og musikk.

Arbeidslokaler, MIR og Galleri 69:

Toftesgate 69 rommer i dag fem lydisolerte øvingslokaler for band, tre musikkstudioer, og rundt førti arbeidsrom for musikere og billedkunstnere innen uttrykksformer som krever permanente arbeidslokaler.

Mir og Galleri 69 er Grünerløkka Lufthavns åpne dører for publikum. Scenen på Mir har mer enn hundre konserter i året, og er en av de viktigste sjangeruavhengige konsertscenene for uetablerte musikere og undergrunnen i Oslos musikkliv.

Galleri 69 har hatt rundt hundre og tjue utstillere siden oppstarten og viser billedkunst på tvers av kunstnernes alder, miljø og bakgrunn. Galleri 69 er en del av et internasjonalt nettverk av kunstnerdrevede gallerier.

Vårt forslag til løsning:

Etter å ha forfalt i tjue år må eiendommen før eller senere pusses opp, men det kan gjøres uten å rive Grünerløkka Lufthavn opp med rota. Kanskje er det billigst å pusse opp hele gården i ett tak, men det er viktigere å bevare en etablert og levende kulturinstitusjon i Oslo.

Vi vil derfor jobbe for følgende politiske vedtak:

Grünerløkka Lufthavn er en viktig kulturaktør i Oslo. En totalrehabilitering av Toftesgate 69 skal gjennomføres etappevis i samarbeid med Grünerløkka Lufthavn, og ta hensyn til Grünerløkka Lufthavns formål og egenart. Erstatningslokaler skal stilles til disposisjon og leieforholdet skal opprettholdes når eiendommen er ferdig rehabilitert.

Vi vil takke alle som har vist sin støtte ved å signere underskriftskampanjen vår, og sendt oss støtteerklæringer!

Hvis du fortsatt vil sende oss en personlig støtteerklæring, send den til lufthavna@lufthavna.no, da blir vi veldig glade!

Hvis mange nok støtter oss, får vi bli i Toftesgate 69!

Stiftelsen Grünerløkka Lufthavn
Toftesgate 69
Oslo

Grünerløkka Lufthavn i Toftesgate 69

Lufthavna.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: