Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Er FN «handlingslammet»?

Posted by Fredsvenn den juli 20, 2012

De siste dagene har jeg lest/hørt våre nyhetsmedier gjenta og gjenta  at FN/Sikkerhetsrådet er «handlingslammet» når det gjelder Syria. Altså at det sies av nyhetsfolkene, ikke bare av politikere, som har sin egen agenda.

Isolert sett er det riktig, men det mangler et helhetsbilde. Det har jo ikke vært klaget over at FN var «handlingslammet» når opprør har vært slått ned med vold i stater som USA er alliert med, som Bahrain, Egypt og andre. Det var jo ikke tilsvarende klager over at FN var «handlingslammet» når det gjelder å stoppe den største krigsforbrytelsen på 2000-tallet, angrepskrigen mot Irak. Det var ikke klager over at FN var «handlingslammet» når det gjaldt å stoppe Israels brutale angrep på Gaza og Libanon, eller for den saks skyld Israels kontinuerlige menneskerettighetsbrudd overfor palestinerne. Men enhver kan se at FN var like handlingslammet der.

Når opprør i land USA ikke liker møtes med menneskerettighetsbrudd eller krigsforbrytelser, har USA en forventning om at FN skal ordne opp for dem, slik som i Libya. Jeg kan forstå at USA ønsker det, men jeg godtar ikke at våre mediers nyhetsfolk ukritisk formidler det samme. Det er uprofesjonelt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: